Kultura / Koncerti - kultura

Memorijal Darka Paurića 21. svibnja

Memorijal Darka Paurića 21. svibnja

Šesto izdanje tamburaškog koncerta Radio Osijeka- Memorijala Darka Paurića bit će održano 21. svibnja 2015. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Radio Osijek šestu godinu zaredom organizira "Memorijal Darka Paurića" u znak sjećanja na našeg glazbenog urednika i novinara te velikog promotora tamburaške glazbe. Memorijalni koncert bit će održan u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u četvrtak, 21. svibnja 2015. godine s početkom u 20 sati.

Nastupit će provjerena imena naše tamburaške scene, ali i neka nova lica i mladi tamburaški sastavi. Raduje nas što su se ove godine pozivu Radio Osijeka odazvali tamburaški sastavi Kristali, Iločke bekrije, Kas, Vranac, Garavi, Bosutski bećari te solisti Cecilija i Šima Jovanovac. Dvosatni program bit će izravno prenesen u programu Radio Osijeka, dok će u snimci uživati i slušatelji 1. programa Hrvatskoga radija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavljeno je kako bi snimka memorijalnoga koncerta trebala biti emitirana i na Hrvatskoj televiziji te djelomično na nekoliko lokalnih televizija. Za koncert je tiskano samo 250 ulaznica kojima će tijekom svibnja biti nagrađeni slušatelji Radio Osijeka, posebice nedjeljne emisije „Ritam šokadije“ koju je pokrenuo upravo Darko Paurić te „Desetice“ koju je godinama uređivao i vodio. Dio ulaznica bit će pušten u promet na Facebook stranici Radio Osijeka te ih tamo možete i rezervirati.

I ove će godine Memorijal Darka Paurića biti pravo mjesto za susret tamburaša-glazbenika i novinara iz ovog dijela Hrvatske te prilika za promociju novosti u tamburaškoj glazbi i mladih tamburaških sastava, što je i glavni cilj tamburaškoga koncerta.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!