Kultura / Ostalo-Kultura

Đakovčani ljeti više čitaju

Đakovčani ljeti više čitaju

Iako čitaju tijekom cijele godine, Đakovčani u ljetnim mjesecima provode još više vremena uz knjigu. Tada se naime, kako Radio Đakovo doznaje  u Gradskoj knjižnici i čitaonici, broj dnevno posuđenih knjiga zna i udvostručiti.

U ljetnim mjesecima knjižnicu dnevno posjeti između 100 i 130 korisnika. Većinom se traži beletristika, posebno ljubavni i kriminalistički romani.

Posebno raduje činjenica što knjižnicu i u ljetnim mjesecima sve više posjećuju djeca koja, bez obzira na završetak školske godine, i dalje nastavljaju čitati. Od dječjih knjiga najviše se posuđuju Sanja Pilić, Miro Gavran,Sanja Polak, ali i lektira za sljedeću školsku godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najmlađi član ima samo 2 godine, a iznimno je popularna i igraonica koju su djelatnici Gradske knjižnice pripremili upravo za najmlađe članove. Uz knjige, djeca se mogu zabaviti i veselim i zabavnim društvenim igrama te didaktičkim igračkama.

Osim posudbe knjiga, članovi u klimatiziranom prostoru koriste i usluge interneta i pisanja završnih radova te čitanja dnevnog, tjednog i mjesečnog tiska.

Radno vrijeme i u ljetnim mjesecima ostaje isto , odnosno radnim danom od 8:00-19:00 sati, a subotom od 8:00 do 13:00, s tim da je godišnja članarina samo 20 kuna.

Članovi Gradske knjižnice novitete mogu redovito pratiti na facebook stranici, a od ovog mjeseca i na web stranici knjižnice.

Lista načitanijih naslova u zadnjih 30 dana:
Mari,Lari: Bez ljubavi i mržnje
Zusak, Markus: Kradljivica knjiga
Toyne, Simon: Sanctus
Munro, Alice: Služba, družba,prošnja,ljubav,brak
Brown, Dan: Inferno
Green, John: Greška u našim zvijezdama
Livesey, Margot: Bijeg Gemme Hardy
Ahern, Cecelia: Mjesto zvano Ovdje
Tribuson, Goran: Susjed u nevolji
Mercier, Pascal: Noćni vlak za Lisabon

Izvor: Radio Đakovo


Izdvojeno

Reci što misliš!