Kultura / Ostalo-Kultura

Počela nova sezona, HPD ''Lipa'' Osijek uskoro snima novi CD i videospot za pjesmu ''Slavonica''

Počela nova sezona, HPD ''Lipa'' Osijek uskoro snima novi CD i videospot za pjesmu ''Slavonica''

Nakon zaslužene ljetne stanke i srpanjskog osvajanja dvije srebrne (olimpijske) medalje na 8. Svjetskim zborskim igrama (World Choir Games)  u latvijskoj Rigi,  ovoga tjedna započela je nova sezona za Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" Osijek, jedan od najtrofejnijih hrvatskih pjevačkih zborova.

Probe se i dalje odvijaju dvaput tjedno (utorkom i četvrtkom navečer), a među brojnim projekatima planiranim za ovu sezonu "lipašice" i "lipaši" su se prvo počeli pripremati za dva koja su prva na rasporedu. Naime, članovi zbora koncem rujna i početkom listopada ulaze u studio i počet će snimati svoj treći nosač zvuka u posljednjih 15-ak godina, kako bi na njemu zabilježili niz zanimljivih i atraktivnih skladbi s kojima su posljednjih godina osvajali nagrade na domaćim i inozemnim natjecanjima te bilježili uspješne nastupe pred publikom.

lipa1

Na ovom CD-u svakako će biti snimljena i izvrsna pjesma "Slavonica" koja je ljetos praizvedena prvo na godišnjem koncertu Lipe u atriju zgrade Glavne straže u sklopu Osječkog ljeta kulture 2014., a potom i na Olimpijadi zborova u Rigi. U oba navrata dobila je odlične ocjene i reakcije publike i stručnog povjerenstva. Posrijedi je skladba koju je ciljano za Lipu napisao poznati skladatelj Davor Bobić, inače direktor Varaždinskih baroknih večeri i prodekan Umjetničke akademije u Osijeku. U dogovoru s njim bit će snimljen i videospot za "Slavonicu" koji će javnosti biti predstavljen tijekom ove jeseni. O svim ostalim detaljima ova dva projekta, kao i o drugim ovosezonskim programima Lipe, javnost će biti pravodobno obaviještena.     

FOTO: PRO-Art - foto i video produkcija

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!