Kultura / Ostalo-Kultura

Tisuću knjiga u 10 dana

Tisuću knjiga u 10 dana

Svatko od nas zna po neku knjigu. S nekima se sretnemo u ranom djetinjstvu, neke nas samo okrznu, neke nas nečemu nauče, neke ne. 

Jedno je sigurno - Knjiga je za sve, pa se tako zove akcija prikupljanja knjiga koju su organizirali članovi NC Lions kluba Kuna  i Udruge studenata Građevinskog fakulteta Osijek za poplavom devastiranu knjižnicu Osnovne škole Ivana Filipovića u Račinovcima.

Akcija je započela 07. 01. i za deset dana na četiri lokacije prikupljeno je više od 1000 knjiga.  Knjige koje su se prvenstveno prikupljale bile su osnovnoškolska lektira, takvih je prikupljeno stotinjak, prikupljen je i značajan broj knjiga primjeren školskom uzrastu, iako nije obuhvaćen lektirom. Beletristika namjenjena odraslima donirat će se knjižnici u Drenovcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akcija je završena u subotu 17. 01.  prigodnim domjenkom, popodnevnim čajem i kiflicama, a neobaveznom druženju pridružila se Gužva u 16-ercu, Dekan Građevinkog fakulteta i studenti i na taj su način podržali akciju.

Knjige će na odredište doći u petak 23. 01. i donijet će svoju priču, ne samo priču o knjigama, nego priču o dijeljenju, priču o našim sugrađanima spremnim da pomagnu, o mladim ljudima koji prepoznaju probleme okruženja u kojem žive. Puno lijepih priča, baš nam takve priče trebaju.

Hvala svima koji su se uključili u akciju Knjiga za sve!             

FOTO: Zoran Osijek/SiB.hr
TEKST: NCLC Kuna i Udruga studenata GF

 


Izdvojeno

Reci što misliš!