Kultura / Ostalo-Kultura

300 sudionika na Međunarodnom danu materinskog jezika u Osijeku

300 sudionika na Međunarodnom danu materinskog jezika u Osijeku

Povodom Međunarodnoga dana materinskog jezika, u petak, 20. veljače 2015. godine u svečanoj dvorani Doma hrvatske vojske Osijek, a u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, održana je završna svečanost Festival jezika.



Odjel za rad s djecom i mladima i Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek obilježili su Međunarodni dan materinskoga jezika nizom kreativnih susreta. Sudionici Festivala bile su nacionalne udruge s područja grada Osijeka i okolice, njih 12. Želja nam je bila ovim događanjima pridonijeti kulturnoj razmjeni i čuvanju tradicionalnih vrijednosti, širenju multikulturalnosti te materinji jezik predstaviti pričom, pjesmom, plesom, običajima i tradicionalnim nacionalnim jelima koje zajednice grada Osijeka njeguju.

21. veljače - Međunarodni dan materinskog jezika

Materinski jezik izraz je kojim označavamo prvi jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja, a istraživanja pokazuju da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem, ne samo drugih jezika, već i s učenjem uopće. Festivalu je prisustvovalo 300-tinjak osoba.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!