Kultura / Ostalo-Kultura

Održano Županijsko natjecanje u području Likovne kulture

Održano Županijsko natjecanje u području Likovne kulture

U petak, 27. veljače 2015. godine u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek održana je županijska razina natjecanja iz područja likovne kulture u kategoriji 2A.

Ovogodišnja tema natjecanja nosi naziv „Posljednja zagonetka“ pa su učenici imali priliku sudjelovati u izradi kreativnih uradaka inspiriranih temom i popratnim tekstom koji govori o metamorfozi, konstantnoj i vječnoj promjeni oblika kao temeljnoj karakteristici same prirode života. Uz svoj praktični uradak, učenici su trebali priložiti i kratak tekst koji će pojasniti njihovo stajalište iz koncepcijske, teorijske perspektive.

Stručno povjerenstvo za prosudbu radova sastojalo se od profesorice Blaženke Vojvodić (član) iz II. gimnazije Osijek, profesora Željka Ašpergera (član), profesora Tihomira Taborskog (predsjednik) te profesorice Lidije Terzić (rezervni član) iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Učenički radovi su vrednovani kroz tri komponente:

1. Uočljivost interdisciplinarnog i korelacijskog pristupa u istraživanju i likovnom izražavanju i istraživanje oblika komunikacije u različitim područjima likovne umjetnosti,

2. Stvaralačko izražavanje vlastite osobnosti i svjetonazora te uvažavanje etičkih i estetskih vrijednosti u umjetničkim ostvarenjima,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

3. Kreativnost i izražajnost u likovnom izražavanju.

Povjerenstvo je prosudilo kako će na državnu razinu natjecanja poslati radove sljedećih učenika: Magnolia Karjaković iz 4.d razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Robert Erdelji iz 2.d razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Lora Falamić iz 3.b razreda Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice te Luka Ivanković iz 3. razreda Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice. Valja napomenuti kako je sa županijskog na državno natjecanje moguće poslati do pet učeničkih radova.

Povjerenstvo želi sreću navedenim učenicima u njihovom daljnjem plasmanu.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!