Kultura / Ostalo-Kultura

Svečano otvoren 8. međunarodni festival kazališnih akademija ''Dioniz – igrom do zelenog''

Svečano otvoren 8. međunarodni festival kazališnih akademija ''Dioniz – igrom do zelenog''

U prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku danas je svečano otvoren „Dioniz – igrom do zelenog“, festival međunarodnih kazališnih akademija, u kojem je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.

Dioniz festival je umjetničko-znanstveni projekt u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku i Grada Đakova te suorganizaciji brojnih fakulteta s područja grada, a ove godine se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH.

Festival se održava od 23. do 27. ožujka u gradovima Osijeku i Đakovu, a sudjelovat će oko 150 studenata i 50 profesora s osam akademija iz Hrvatske i inozemstva. Pod motom „Igrom do zelenog“ ovogodišnji Dioniz uključuje po prvi put likovni odsjek Umjetničke akademije i kazališno oblikovanje, te u okviru istoga održat će se brojne radionice na temu kazališnih kostima od prirodnih materijala ili od otpada te izložba umjetničkih radova od kolaž-tehnike na temu reciklaže otpada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnji festival promovirat će etno i ekoturizam te brigu o okolišu kroz različite vidove glumačkog izričaja, bez obzira je li riječ o igri glasom, pokretom ili istraživanju kako boju prezentirati na sceni.

Tekst: Martina Vidaković/osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!