Kultura / Ostalo-Kultura

Božidar Šnajder novi je intedant HNK Osijek

Božidar Šnajder novi je intedant HNK Osijek

Glasovima 18 vijećnika Gradsko je vijeće Grada Osijeka prihvatilo Božidara Šnajdera za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Osam je vijećnika bilo protiv, tri suzdržana.

Imam iskustva i znanja, ali će mi trebati vaša pomoć. Zahvaljujem i onima koji su izrekli riječi kritike. Na meni je da svojim radom i rezultatima koje ćemo ostvariti u kazalištu te kritike demantiram“, rekao je nakon glasovanja novi intendant Šnajder. Izrazio je zadovoljstvo što su se ovime opovrgnule priče kako se Osječko-baranjska županija i Grad Osijek nikada neće dogovoriti oko intendanta.

Priče o strankama me ne zanimaju, već kazalište koje je brend ovog dijela Hrvatske“, dometnuo je Šnajder.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U raspravi su vijećnici posebno kritizirali činjenicu što se na javni natječaj prijavio samo jedan kandidat, za što Damir Kramarić (HDZ), primjerice, odgovornim drži zamjenika gradonačelnika zaduženog za društvene djelatnosti Vladimira Hama. Također mu je nejasno zašto jedino osječki HNK nema financijsku podršku države kakvu imaju ostale nacionalne kazališne kuće.
 
Kazališno vijeće nakon tajnog glasovanja (šest glasova za, jedan protiv) prihvatilo je kandidaturu Božidara Šnajdera, a prošloga tjedna o njegovom imenovanju odlučila je i Skupština Osječko-baranjske županije. Županija i grad osnivači su Hrvatskog narodnog kazališta, a gotovo godinu i pol dana nisu se mogli složiti oko zajedničkog kandidata za intendanta.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!