Kultura / Ostalo-Kultura

Otvorena izložba ''Volim Đakovo''

Otvorena izložba ''Volim Đakovo''

Sinoć je u predvorju Centra za kulturu Đakovo otvorena sedmu godinu za redom izložba Volim Đakovo. Tradicionalna je to izložba Foto-kino kluba Đakovo na kojoj je izloženo 60 izabranih fotografija 24 autora.



Tročlani žiri u sastavu Damir Rajle (Fotoklub Osijek), Borislav Bijelić (Muzej Đakovštine Đakovo) i Dubravko Ferger (Đakovačke šetnje) odabrao je najbolje fotografije natječaja.

1. nagradu dobila je Helena Butković za fotografiju Lola slavonski
2. nagradu dobio je Slobodan Balić za fotografiju Maslačci
3. nagradu dobila je Vikica Jeličić za fotografiju Susreti i razgovori ugodni

Dodijeljeno je i pet pohvala za fotografije.

Prisutnima se obratio predsjednik FKK Đakovo Damir Tomić, izrazivši svoju zahvalnost svima koji su sudjelovali na ovoj izložbi, ali i na prethodnim izložbama te napomenuo kako je izložba Volim Đakovo postala gotovo tradicionalna, ali svakako prepoznatljiva. Izložba je, napomenuo je predsjednik FKK Đakovo Damir Tomić, poklon Gradu i građanima za Dan grada.

Jedan od članova žirija, ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić, zahvalio se na pozivu da i ove godine sudjeluje u izboru najbolje fotografije našega Grada te napomenuo kako izbor nije bio lak, ali je nagrada za najbolju fotografiju dodijeljena jednoglasno.

Za ugodnu glazbenu podlogu pobrinuo se Josip Molnar, a izložbu je otvorio dogradonačelnik Mirko Ćurić koji je pohvalio i izložbu i trud i rad FKK Đakovo koji ima zavidnu tradiciju dulju od 60 godina i brojne uspjehe iza sebe.  
Pobjednica foto natječaja Helena Butković napominje kako je ovo prvi puta da je osvojila nagradu na izložbi Volim Đakovo, ali to nije njeno prvo sudjelovanje. Sudjelovala je i prethodnih godina. Posebno joj je drago što je baš ova fotografija Lola slavonski dobila nagradu. Fotografija je nastala spontano, prolaskom kroz park, a crno-bijela tehnika naglašava dramatičnost uhvaćenog trenutka.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!