Kultura / Ostalo-Kultura

Predstavljen prvi festival slikovnice ''Čuvari priča''

Predstavljen prvi festival slikovnice ''Čuvari priča''

Prvi Festival slikovnice u Osijeku u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek te Grada Osijeka te u suradnji s Muzejom likovne umjetnosti Osijek i Studiom za promicanje kulture i kreativnoga izražavanja – GEKKO, predstavljen je danas (utorak) 16. lipnja u prostorijama Knjižnice.



O ideji ovoga Festivala kao i programu govorile su u ime organizatora, Suzana Vargović, predsjednica Udruge Breza i Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica Knjižnice. Nakon nekoliko godina zajedničke suradnje s Knjižnicom i Muzejom likovnih umjetnosti Osijek na Brezinu Festivalu „Zemlja bez granica“ koji je svojevrsni inkubator kreativnih ideja, pokrenuti su novi projekti i inicijative pa tako i ovaj festival koji će se u Osijeku održavati 3. i 4. srpnja s raznovrsnim programom radionica, izložbi, pričaonica i igraonica za djecu i obitelji.

"Čuvari priča su svakako dobri ljudi. Bake, djedovi, majke očevi…svi koji su prenosili obiteljske vrijednosti djeci pričajući priče" - istaknula je Suzana Vargović spomenuvši kako se Festival pokreće upravo u vrijeme prijedloga strategije za poticanje čitanja u razdoblju od 2015. do 2020. godine Ministarstva kulture.

U programskom dijelu Festivala promovirat će se čak dvije osječke slikovnice: D. Pađen Farkaš zajedno s Draženom Jerabekom predstavit će slikovnicu „Tajna“, a svoju će prvu slikovnicu na Festivalu predstaviti i Ivana Šojat pod nazivom "Heliot-zmaj gnjezdaš". Bit će tu i radionica kaširanja i oslikavanja, čitanja priča, žongliranja, ali i izložbe ilustratora kao i glazbeni sat skupine Meritas.
Tijekom trajanja festivala moći će se kupovati i slikovnice kao dio ponude nakladnika i knjižara.

Festival koji je ujedno doprinos osječkoj kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture, dio je aktivnosti europskoga projekta Mladi za Zemlju koji u partnerstvu s Gradom Osijekom provodi Udruga Breza. U povodu toga, zamjenik gradonačelnika, Vladimir Ham naglasio je važnost povezivanja ustanova i udruga iz/u kulturi te kako nema sumnje da će ovaj festival prerasti u međunarodni.

U TIJEKU PRIJAVE NA RADIONICE

U tijeku su prijave za književno-likovne radionice na ovogodišnjem Festivalu slikovnice "Čuvari priča".
Na web stranici Knjižnice, www. gskos.unios.hr može se naći popis svih radionica, a prijaviti se možete osobno na Dječjem odjelu GISKO-a, ili putem telefona na broj 031/211-472.

Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!