Kultura / Kazaliste

Osječani vole čitati

Osječani vole čitati

Godišnji odmori i više slobodnog vremena, loše vremenske prilike ili nešto sasvim četvrto brojne Osječane nagnalo je da posjete Gradsku i sveučilišnu knjižnicu koja ovo ljeto bilježi povećan broj posuđenih knjiga.

Čita se sve i to ne samo odrasli, već i najmlađi što posebice veseli djelatnike knjižnice.

- Izuzetno puno čitača i u našem centralnom odjelu, i na odjelu za odrasle i na odjelu za djecu, a jednako tako na svim područnim odijeljenjima. Traže se hit naslovi. Kao uvijek aktualan je Nesbo, njegovi svi naslovi. Pamuk i njegovi naslovi, Paul Coelho, den Braun. od domaćih autora tu je Hrvoje Šalković, Ante Tomić, kazala je Sanja Zavođa, iz Odjela za rad s djecom i mladima GISKO

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čitaju se i klasici, traže se kuharice, kao i knjige o popularnoj psihologiji. Osječani, kaže Zavođa, jako dobro prate izlazak najnovijih naslova, a koji se potom vrlo brzo nađu na policama knjižnice.

- Naše stranke trebaju biti uporne i dolazit, možda čak i zatražit rezervaciju zato što je jako puno korisnika koji žele bit u trendu i čitat hit naslove, kaže Zavođa.

I na odjelu za djecu vladaju gužve, što zbog radionica, što zbog posudba knjiga.

Do 1. rujna GISKO radi po ljetnom radnom vremenu, ponedjeljkom, utrokom i srijedom od 13 do 19:30 sati. Četvrtkom i petkom od 8 do 14:30, te subotom od 8 do 12:30 sati.

Izvor: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!