Kultura / Kazaliste

Najava nove sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Najava nove sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena nova kazališna sezona 2014./2015.

Na konferenciji za novinare ravnatelj Ivica Lučić predstavio je repertoar Kazališta u novoj sezoni 2014./2015., a činit će ga tri premijerna naslova: „Romeo i Giulietta“ u režiji Dubravka Torjanca, izvedenog u sklopu OLJK-a 2014., potom „Betlehemska zvijezda“ u režiji Petronele Dušove i „Guliverova putovanja“ u režiji Ivana Kristijana Majića. Uz tri premijere, repertoar će obuhvatiti i dvije obnove: „Ah, ta današnja djeca“ Dubravke Crnojević Carić i „Vrijeme za bajku“ Zvjezdane Bučanin te dvadesetak repriznih naslova.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića nezaobilazni je dio kulturnog identiteta grada Osijeka i od iznimne je važnosti za kandidaturu Osijeka za prestižnu titulu Europskog grada kulture 2020.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. Istaknuo je nadalje, kako će Grad Osijek i dalje financijski podupirati programe i aktivnosti Kazališta, osobito programe poput SLUK-a, koji iduće godine dovodi u Osijek lutkare iz cijeloga svijeta te kako s radošću očekuje novu kazališnu sezonu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„I tako, i ove sezone imat ćemo na repertoaru nešto novo i nešto staro, nešto za male nešto za velike, nešto za smijeh nešto za suze, nešto igrano i nešto lutkarsko, nešto dobro i nešto još bolje, nešto toplo i nešto još toplije…Vaše je samo da dođete. Mi ćemo vas s veseljem dočekati.“ riječi su ravnatelja Lučića.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!