Lifestyle / Koncerti

Proslavite Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglavama uz koncert Thompsona i brojnih gostiju

Proslavite Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglavama uz koncert Thompsona i brojnih gostiju

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Za Čavoglave nitko ne bi znao osim ljudi iz tog kraja da nije bilo glazbenog talenta Marka Perkovića sto ga je iskazao još u vrijeme kada je kao dragovoljac nosio uniformu Hrvatske vojske i branio svoje selo.

Velik dio tog područja bio je okupiran, a to junačko i u pjesmi opjevano selo nikada nije palo u neprijateljske ruke zahvaljujući Marku Perkoviću i njegovih 15-ak sumještana koji su oskudnim naoružanjem ostali braniti ga.  Uspjeli su ga sačuvati, a kasnije je kroz pjesmu postalo simbol otpora neprijatelju.

ortran-bus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putnička agencija Ortran organizira prijevoz autobusom u Čavoglave. Polazak je iz Osijeka 5. kolovoza u 9 sati ispred Bille na Sjenjaku. Vožnja preko Đakova, Slavonskog Broda i Zagreba. Dolazak u Čavoglave oko 16,00h. Povratak kući po završetku programa.

Cijena puta je 280 kuna po osobi i uključuje:
- autobusni prijevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio/video) u Čavoglave i natrag
- osiguranje putnika u autobusu

Minimalni broj putnika 40 osoba. Prijave za putovanje do 01. 08. 2014. u turističkoj agenciji Ortran (poslovnica Osijek, Ulica Ivana Gundulića 32, tel: 031 215 353).

[important title=NAGRADNA IGRA]Jednog od čitatelja besplatno vodimo u Čavoglave. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare upisati: SiB.hr i Ortran me vode u Čavoglave na koncert Thompsona! Ime sretnog dobitnika objavljujemo u petak 1. kolovoza.

DOBITNIK: Darko Pale[/important]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!