Lifestyle / Koncerti

U petak počinje Schengenfest 2014.

U petak počinje Schengenfest 2014.

Ostalo je još samo 5 dana do početka najluđeg festivala, sedmog po redu – SCHENGENFESTA koji će se održati od 1. - 3. kolovoza 2014. u Sloveniji, na samoj granici s Hrvatskom.

Kako bi vam olakšali dolazak, organizatori festivala, organizirali su besplatan prijevoz kombijem od mjesta Bosanci do same Vinice i nazad. Bosanci je mjesto koje se nalazi u Karlovačkoj regija, na 45°26'21" sjeverno od ekvatora i 15°15'54" istočno od početnog meridijana (ili ako ne razumijete ove brojke, pogledajte kartu).

Prijevoz, od Bosanaca do Vinice, bit će organiziran za sve posjetitelje festivala koji dolaze iz Zagreba ili Rijeke i to ovim autobusnim linijama:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagreb – Bosanci (četvrtak i petak)
11.00 – 12.21 sati
12.30 – 13.51 sati

Rijeka - Bosanci (četvrtak i petak)
14.00 – 15.39 sati
15.00 – 16.39 sati

Povratak za posjetitelje je planiran u ponedjeljak 4. kolovoza s polaskom iz Vinice za sljedeće autobusne linije:

Bosanci – Zagreb
13.35 – 15.00 sati

Bosanci – Rijeka
12.21 – 14.00 sati

Uz organizirani prijevoz iz Bosanaca, ovogodišnji festival sunca, glazbe i dobre zabave, donosi još jednu lijepu vijest. Nedavno pokrenuta suradnja Schengenfesta, azila Dumovec i Zavetišća Ljubljana, kojom nastoje skrenuti pažnju na važnost zbrinjavanja i ne napuštanja životinja, urodila je plodom! Beni, jedan od glavnih aktera iz spotova suradnje i štićenik ljubljanskog skloništa, sretno je udomljen u svoju novu obitelj. Ljubav i briga za životinje obaveza su svih nas, a pogotovo onih koji imaju svoje mjesto u medijskom prostoru.

Još jednom podsjećamo na raznovrstan line up kojeg čine vrhunski strani i regionalni izvođači:

U petak, 1. kolovoza, s glavne pozornice, festival će službeno otvoriti veliko iznenađenje ovogodišnjeg „festa“ – provokativni južnoafrički rap – rave bend Die Antwoord. Nakon što zapale publiku svojim, daleko poznatim, energičnim nastupom uslijedit će Laibach , Kiril Djaikovski , Moveknowledgement, Kuga i High 5. Na stageu s elektronskom glazbom, nastupat će DJ Eds & Rootsinsession Sound, Felis CATUS & Softskinson ( DMNP ), Nati Katchen i Shu S.H.U.

Slijedeći dan, u subotu 2. kolovoza, glavnu pozornicu okupirat će 2CELLOS, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine, Čao Potrorož, Pankreas i Ice on Fire. Za elektronsku glazbu pobrinut će se zvijezda vodilja Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE i Milk Drinkers.

Konačno, posljednji dan trajanja festivala, u nedjelju 3. kolovoza, na glavnu pozornici izaći će finska senzacija HIM i britanska grupa Morcheeba, nakon čega slijede MUFF, Zebra Dots, The Ufoslavians i Top Stripper. Na elektro „stageu“, lako ćete zaplesati uz slavnog Valentina Kanzyanija i Belteka.

Uz sve navedeno, očekujte i izvrstan popratni program, još bolje opskrbljenu trgovinu festivala – Schengen Trgovina, povećani broj tuševa i umivaonika i još veći hlad za vaše šatore jer, ove godine, kamp seli u podnožje brda uz samu obalu prekrasne Kupe.
Neka započne odbrojavanje do najluđeg ljetnog festivala u Vinici!

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr ili putem www.kartoteka.si.
Pratite vijesti o Schengenfestu na web stranici festivala ili putem facebook-a!

  


Izdvojeno

Reci što misliš!