Lifestyle / Koncerti

Tamburaški maraton u Štitaru

Tamburaški maraton u Štitaru


2. Tamburaški maraton, natjecanje pet tamburaških sastava u maratonskom sviranju, održat će se u ponedjeljak, 4. kolovoza s početkom u 20 sati na školskom igralištu u Štitaru.

Organizator događanja, koje će početi dan ranije velikim koncertom TS Gazde kojima će se na pozornici pridružiti Krunoslav Kićo Slabinac uz pratnju TS Zvona te pobjednici prošlogodišnjeg Maratona TS Ringišpil, je Udruga za promicanje kulturnih i gospodarskih vrijednosti Špencle iz Štitara.

U sklopu glavnog dijela događanja u ponedjeljak snage u maratonskom sviranju odmjerit će TS Patria, TS Salaš, ŽTS Garavuše, TS Tambura band i TS Slavonci, koji će nastupati sve do ranih jutarnjih sati, a odluku o pobjedniku donijet će posjetitelji događanja putem glasačkih listića koji se nalaze na ulaznicama. Svaki će sastav nastupati u vlastitom šatoru postavljenom na školskom igralištu u Štitaru pa će posjetitelji tijekom večeri imati priliku poslušati nastupe svih sastava i donijeti odluku o najboljima.

Ovogodišnji Tamburaški maraton ima i humanitarni karakter te će se u suradnji s Općinom Gunja prikupljati novčana pomoć za socijalno najugroženije obitelji stradale u poplavama, kako bi im se poboljšala kvaliteta života i ubrzao povratak u domove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ideja o humanitarnom karakteru Tamburaškog maratona rodila se nedugo nakon srećom uspješne obrane našega Štitara od poplava, kada smo uvidjeli da neki nisu bili iste sreće. Zato smo, u dogovoru s Općinom Gunja, odlučili prihod od prodanih ulaznica donirati najugroženijim obiteljima iz tog kraja. Očekujemo da će drugo izdanje Tamburaškog maratona biti posjećenije od prošlogodišnjeg, kada smo imali preko 3.000 gledatelja, te nam je želja na ovaj način prikupiti što više financijskih sredstava koja će biti podijeljene najpotrebitijima“ – poručio je Ivan Pranjić, predsjednik Udruge.

Kako bi se dodatno pomoglo poplavama ugroženim obiteljima sa istoka Slavonije otvoren je i poseban donatorski račun u Hypo Alpe Adria banci (HR57 2500 0091 5011 4203 1 SWIFT/BIC: HAABHR22) na koji svi oni koji neće biti u prilici posjetiti 2. Tamburaški maraton mogu uplatiti svoje donacije i na taj način pomoći obiteljima u Gunji.

Poziv je upućen i svim lokalnim OPG-ovima te Udrugama koje se bave zaštitom kulturne baštine da u sklopu Tamburaškog maratona izlože i gostima ponude svoje proizvode – od hrane i pića do tradicionalnih lokalnih suvenira. Tako će posjetitelji, osim u zvucima tamburice, imati prilike uživati i u različitim slavonskim delicijama.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre tamburaške glazbe da dođu u Štitar 3. i 4. kolovoza, uživaju u zabavi i izvornim slavonskim specijalitetima te pomognu najugroženijim obiteljima iz Općine Gunja.

Više informacija o drugom izdanju Tamburaškom maratona dostupno je na Facebook stranici Udruge Špencle.


Izdvojeno

Reci što misliš!