Lifestyle / Koncerti

''Sve poštivam, svoje uživam'' - svečani koncert povodom 45 godina glazbenog djelovanja Stjepana Jeršeka Štefa

''Sve poštivam, svoje uživam'' - svečani koncert povodom 45 godina glazbenog djelovanja Stjepana Jeršeka Štefa

“Sve poštivam, svoje uživam” naziv je svečanoga koncerta koji će se 19. listopada u 19.30 održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Ljubitelji tamburaške glazbe prepoznat će naziv koncerta u poznatom hitu popularnoga pjevača tamburaške glazbe, Stjepana Jeršeka Štefa. Za takvu podudarnost postoji značajan i vrlo svečan razlog: Štef u ovoj godini, ovim koncertom obilježava i slavi 45 godina svoga glazbenoga djelovanja.

Kako je Štef od davne 1969. godine snimio i otpjevao mnogo lijepih, rado slušanih pjesama, teško je izdvojiti mali broj i odabrati najznačajnije koje su obilježile njegov glazbeni uspon od prvih početaka u VIS-u Breze iz Bizovca. Zbog toga će pozornicu HNK sa slavljenikom Štefom dijeliti, svirati i pjevati, njegovi suradnici i prijatelji: Franjo Slavko Batorek, Aleksandar Homoky, Zdenko Slamek, Vlatka Kopić Tena, Vlado Smiljanić, Željko Nikolin, Blaženka Nikolin, Marta Nikolin, Džentlmeni i Miroslav Škoro. Voditelji koncerta bit će Branko Uvodić i Vlasta Ramljak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koncert će bogatstvom svojih glasova ukrasiti i ženske pjevačke skupine iz dva osječka kulturno-umjetnička društva: HKUD Osijek 1862 i HKUD Željezničar, koji je ujedno i organizator koncerta. Uz oba društva Štefa vežu snažne veze: u prvome je bio član, a s drugim i danas povezan te često surađuje u zajedničkim programima. Za koncert već danima vlada veliki interes. Mnogi poklonici Štefova pjevanja zovu i traže ulaznice.

Nažalost, ulaznica više nema. Slavljeniku, Stjepanu Jeršeku Štefu i organizatorima HKUD-u Željezničar je iskreno žao. Ističu kako je Osijeku hitno potrebna velika, svečana koncertna dvorana u koju bi stalo više zainteresirane publike te se nadaju da će je do obilježavanja pedesete Štefove obljetnice u 2019. godini grad Osijek napokon i imati, piše Glas Slavonije.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!