Lifestyle / Koncerti

Dječji zbor Osječki zumbići slavi 25 godina postojanja

Dječji zbor Osječki zumbići slavi 25 godina postojanja

Jedan od najpoznatijih i najboljih dječjih zborova u Hrvatskoj, koji nas od 1989. godine veseli svojim hitovima i lijepim dječjim glasovima, postao je prepoznatljiv simbol i zaštitni znak grada Osijeka, Slavonije i Baranje.

Jedan od najpoznatijih i najboljih dječjih zborova u Hrvatskoj, koji nas od 1989. godine veseli svojim hitovima i lijepim dječjim glasovima, postao je prepoznatljiv simbol i zaštitni znak grada Osijeka, Slavonije i Baranje.

Veliki slavljenički koncert kojim će Zumbići zajedno sa svojim sadašnjim i bivšim članovima proslaviti 25. rođendan, održat će se u nedjelju 7. prosinca 2014. godine u 18 sati u sportskoj dvorani Zrinjevac. Zumbići će na koncertu izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama, koje će po prvi put biti predstavljene publici u novom aranžerskom ruhu za koje je zaslužan poznati osječki glazbenik Ivica Murat.

Najomiljenije stare pjesme Zumbića naći će se na novom nosaču zvuka The best of Zumbi zum, a na koncertu će ih zajednički izvoditi današnji mali solisti i nekadašnji solisti, danas odrasli ljudi. Gošće večeri su članice vokalnog ansambl Brevis za koje ovaj koncert također predstavlja veliku sreću i ponos iz razloga što je većina Brevisica svoje prvo pjevačko iskustvo stjecala baš u ovom omiljenom osječkom zboru. Izvedbe pjesama pratit će Zumbić band (u stvarnosti: NoJazz band u sastavu: Davor Dedić-klavir, Zvonimir Glibušić-klavijature, Vedran Zec-gitara, Dario Hleb-bas gitara, Damir Galeković-bubnjevi). Za plesni pokret zaslužna je voditeljica Plesnog kluba Broadway Antonija Blažević. Na koncertu će nastupiti i mali plesači plesnog kluba Broadway.
Ulaznice po cijeni od 40 i 50 kuna možete kupiti u agenciji Luminis, Županijska 1 (1.kat).

Zumbići su tijekom 25 godina rada postigli brojne i zapažene uspjehe u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Pod vodstvom dugogodišnje dirigentice Antoanete Radočaj-Jerković i klavirista Davora Dedića, zbor je osvojio više vrijednih nagrada i priznanja, sudjelovao u brojnim projektima, operama, snimio nekoliko nosača zvuka, te održao niz uspješnih koncerata. Zbor je 1989. godine osnovala poznata osječka glazbena pedagoginja Jelena Burić, a u radu zbora je u svojstvu voditeljica, korepetitora i korepetitorica sudjelovalo više osječkih glazbenih pedagoga: Nives (Tomić) Boras, Anastazija (Pereković) Vranić, Zrinka (Babić) Šabić, Ivana Erjavac – Šeremet, Rajko Lonačarić, Mihaela Vagroš i Tajana Balatinac.

Zumbići su, kao što to i sami pjevaju u svojoj himni, sićušni, al’ brojni!, pa tako danas zbor okuplja oko 120 djece predškolske i školske dobi od 5 do 12 godina.

Danas zborom rukovodi tim mladih glazbenih stručnjaka koji su i sami kao djeca bili članovi zbora, to su voditeljice zborova su Majda Milinović i Anja Papa i korepetitor Zvonimir Glibušić.

Zumbići su vrlo uzbuđeni i jako se vesele koncertu koji je pred njima, stoga vas sve srdačno pozivaju da sudjelujete u njihovoj velikoj proslavi i pridružite se zajedničkom slavlju!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[important title=Nagradna igra]Zumbići poklanjaju 2x1 ulaznicu za koncert. U komentar upišite E moj medo i ja idem na koncert Zumbića!

Dobitnici su: Marija Grančević Bečarević i Ivana Moritz[/important]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!