Lifestyle / Koncerti

Koncert ''Bum! Tres! LIPA Ples 2: Totalno drukčiji od drugih'' ponavlja se 18. listopada [ULAZNICE]

Koncert ''Bum! Tres! LIPA Ples 2: Totalno drukčiji od drugih'' ponavlja se 18. listopada [ULAZNICE]

Pravi glazbeno-scenski pop-rock spektakl, nazvan "Bum! Tres! LIPA Ples 2: Totalno drukčiji od drugih", kojim su Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" Osijek i njihovi glazbeni gosti ljetos oduševili publiku u krcatom dvorištu Rektorata u Tvrđi na zatvaranju Osječkog ljeta kulture 2015., bit će ponovljen, ovaj put u većem, zatvorenom prostoru, s dopunjenim programom i još nekim gostima!

Mjesto i vrijeme radnje je osječka dvorana Gradski vrt, i to u nedjelju, 18. listopada 2015., s početkom u 20 sati.      

"Sve ovo još jednom ponovit' bi trebalo...", između ostaloga pjevale su "lipašice" i "lipaši"  12. srpnja 2015. na velikom finalu ovogodišnjeg OLJK-a, a to će i učiniti zbog iznimnog interesa publike i brojnih upita građana. Budući da je tada mnogo onih koji su željeli vidjeti članove Lipe u pop-rock izdanju ostalo pred vratima zgrade Rektorata i moralo koncert pratiti na videozidu postavljenom na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, vodstvo i članovi poznatog osječkog pjevačkog zbora odlučili su koncert ponoviti u velikoj dvorani najvećeg nastavno-sportskog objekta u Slavoniji i Baranji. Kapacitet navedene dvorane, naime, trebao bi biti dovoljan da primi barem većinu onih koji žele popratiti ovaj atraktivan koncert, a članovima Lipe ovo je i izazov jer još niti jedan hrvatski zbor nije samostalno napunio dvoranu Gradski vrt, što vjerujemo da ćemo uspjeti, uz pomoć vjerne publike. Jednako kao što smo 24. rujna 2009. godine, tada s prvim dijelom projekta "Bum! Tres! LIPA Ples" (kada su Lipa i gosti izvodili pop-rock hitove inozemnih izvođača), postavili rekord dvorane osječke sportske dvorane Jug s više od 1600 posjetitelja s kupljenom ulaznicom.  

Valja naglasiti kako, zbog velikih troškova organizacije koncerta, ovaj put ulaz neće biti besplatan, kao na OLJK-u, ali će se ulaznice moći nabaviti po prihvatljivih 30 kuna.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

    I ovaj put će se, kao i 12. srpnja, na sceni naći više od 65 pjevača koji će izvoditi zborske obrade pop-rock hitova hrvatskih izvođača, nastale u rasponu od pola stoljeća, među kojima su Azra, Goran Bare & Majke, Josipa Lisac, Dado Topić & Time, Parni valjak, Psihomodo Pop, Jinx, Vatra, Dino Dvornik, Damir Urban i drugi. Kako posrijedi ne bi bila potpuna repriza premijernog koncerta, na repertoaru će se naći još nekoliko novih atraktivnih hitova, što znači da će koncert biti zanimljiv i onima koji su ga već pogledali i poslušali. O kojim pjesmama je riječ – neka ostane tajna do 18. listopada.

Hitove će izvoditi uz manje koreografije prilagođene pjevanju (suradnica na scenskom pokretu bila je Dunja Pavlović), a tijekom cijelog koncerta na velikom platnu "vrtjet" će se videoprojekcije, odnosno najavni filmići pjesama, u kojima su sami "lipaši" pokazali i svoje glumačke sposobnosti, a njihova je autorica Željka Fuderer-Levak, mlada osječka akademska umjetnica.  

Prateći osječko-virovitički bend okupio je Vedran Gorjup (klavijature), a čine ga još: Ivan Benović-Bena (gitara), Mario Radan (bas gitara) i Vlatko Gorjup-Vlac (bubnjevi). Kao gosti na koncertu opet će, kao i 12. srpnja,. nastupiti osječke skupine: Vokalni sastav Akvarel, čiji su članovi mahom bivši i sadašnji "lipaši", zatim legendarni rockeri VIS Lavine (koje predvodi predsjednik HPD "Lipa", Željko Turkalj) i bubnjarska skupina RitmOS. "Šlag na torti" bit će dva posebna gosta: Pero Galić, frontman županjske rock skupine Opća opasnost (koji je 12. srpnja izazvao ovacije kao gost iznenađenja) te novi gost iznenađenja, također jedan poznati pjevač iz Slavonije. Dakle, pozornicom će ponovno prodefilirati gotovo 100 izvođača. Cijelim glazbeno-scenskim spektaklom, koji je jedinstven u Hrvatskoj, upravljat će, naravno, dirigentica "Lipe", Valerija Fischbach, uz pomoć kodirigentica, Ozane Tomić i Lidije Neznanović.

 Članovi Lipe izvode autorske zborske aranžmane koje potpisuju Olja Dešić, Vedran Gorjup i Alen Kovačević. Dizajn i grafičko oblikovanje svih vizaulnih rješenja vezanih uz koncert (plakati, ulaznice, programi te logotipovi za majice i popratne materijale) potpisuje Krešimir Levak, mladi osječki grafički dizajner, a tisak Spektar Bilje. Naravno, i za ovu prigodu "lipaši" će, umjesto u svoja tradicionalna odijela i haljine, "uskočiti" u majice, traperice i udobnu obuću za "čagu", a za vrijeme izvedbi će pljeskati i gibati se, naravno zajedno s publikom. Dođite na "tulum" i zaplešite s nama!

S obzirom da su još mnogi građani, osobito oni izvan Osijeka, zvali i pitali za prodaju ulaznica, u dogovoru sa tvrtkom Športski objekti, koja upravlja dvoranom "Gradski vrt", u prodaju je pušteno još 200 ulaznica za dodatnu, tzv. teleskopsku tribinu ispod zapadne tribine. Parter je u potpunosti rasprodan i nema dodatnih ulaznica.

Dodatne ulaznice će se, po prihvatljivoj cijeni od 30 kuna, danas i sutra (subota i nedjelja) prodavati na dva pretprodajna mjesta:
* Club-galerija Magis (Europske avenije 6) – radno vrijeme: ponedjeljak-subota od 7 do 23 sata
* Caffe-bar Teatrino (Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Donji grad) – radno vrijeme: od 8 do 22 sata

te sutra (nedjelja), na dan koncerta, od 18,00 sati na blagajni ispred sportske dvorane "Gradski vrt", naravno ako preostane ulaznica.

Inače, vrata sportske dvorane "Gradski vrt" za ulaz na koncert bit će otvorena točno u 18,45 sati, a predviđeno je da koncert počne točno u 20,00 sati. Budući da mjesta nisu numerirana, svi s kupljenim ulaznicama zauzimat će slobodna sjedeća mjesta kako budu ulazili u dvoranu.

 

[important title=Nagradna igra]Portal SiB.hr i organizatori poklanjaju 4x1 ulaznicu za koncert. U komentar upišite BUM, TRES idem na Lipa ples!

DOBITNICI:
Luka Valentić
Vesna Jurkovic
Marijana Burić
Zorica Karan[/important]

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!