Lifestyle / Ostalo

Pannonian Challenge XIV 2013. [PROGRAM]

Pannonian Challenge XIV 2013. [PROGRAM]

Pannonian Challenge je najveće i najpopularnije hrvatsko natjecanje u extremnim sportovima, a također slovi i kao najveće extreme sport natjecanje u jugoistočnoj Europi. Postoji već dugih 14 godina, a svake godine na istom mjestu okuplja sve veći broj svjetski poznatih vozača, glazbenih izvođača i zaljubljenika u extremne sportove.

Udruga Pannonian postoji već duži niz godina, a od ove se može pohvaliti vrijednom Volonterskom nagradom i Pečatom Grada Osijeka.

 

Pannonian Challenge XIV održati će se od 14. do 18. kolovoza na lijevoj obali Drave, u neposrednoj blizini kupališta Copacabana i poznate „Šumice". Premještaj na novu lokaciju, kao extremnom festivalu, omogućio je veću površinu skateparka te više pogodnosti za sam napredak događaja i popratne sadržaje koji će se u budućnosti održavati u sklopu PC-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S radovima vezanim uz premještaj i nadogradnju osječkog skateparka, čije je dosadašnje prebivalište bilo na Srednjoškolskom igralištu, započeto je početkom svibnja, a kraj istih predviđa se krajem ovoga mjeseca.

Zbog vremenskih neprilika, poplavnog stanja te krađe materijala potrebnog za izgradnju skateparka, izgradnja je bila iznimno usporena. No, park sve više poprima zamišljenu strukturu zahvaljujući Gradu Osijeku koji je u iznimno teškoj situaciji uvelike pomogao dodatnom novčanom donacijom od 50 000 kuna za nadoknadu ukradenog materijala te ulaže posebne napore kako bi se na vrijeme osigurala rasvjetna tijela.

mtb pann_rec_495

Program koji Pannonian Challenge priprema za svoje posjetitelje i ove godine je sadržajno bogat. Pa tako u Osijek ponovo dolaze najpoznatiji svjetski vozači extremnih sportova: Daniel Dhers, Senad Grošić, Tobias Wicke, Michael Beran, Mislav Mironović, Boldizsár Újvári, Boaz Aquino, Mack McKelton i mnogi drugi. Za sve one koji ne budu u mogućnosti posjetiti festival po prvi puta priprema se i live TV produkcija.

[blockquote] "Vipnet je već drugu godinu zaredom ponosni sponzor ovog velikog natjecanja čiji lokalni, ali i regionalni značaj neprestano raste. Ekstremni sportovi te mladi koji se njima predano bave uistinu pomiču granice, a uz tehničku podršku i prijenos uživo koje ćemo osigurati, ljubitelji adrenalinskih vožnji i akrobacija moći će uživati u još jednom vrhunskom izdanju Pannonian Challengea." – poručila je Ivana Galić, rukovoditeljica Marketinških komunikacija Vipneta. [/blockquote]

Ono što PC čini nešto drugačijim je glazbeni i kulturni program koji obogaćuje festival. U pripremi je tradicionalna izložba fotografija u Kazamatu, party otvorenja te glazbeni program koji je i ove godine raspodijeljen prema žanrovima. Do kasno u noć, na novoj lokaciji, posjetitelje će zabavljati poznata imena iz glazbenog svijeta poput TBF-a, Atheist Rapa, Kandžije i Debelog Precjednika. Cijena ulaznica za pojedinačne koncertne dane iznosit će 50 kuna u petak i subotu, te 30 kuna u četvrtak. Festivalska ulaznica je 100kn i vrijedi za sve dnevne i noćne programe, dok je ulazak u skatepark 10 kuna po danu ili 20kn za sva tri dana.

pann program 495

Pošto je Pannonian Challenge sve bliže još jednom pozivamo sve sportaše, volontere i medije da se prijave za sudjelovanje putem online prijavnice na službenoj web stranici Pannoniana (pannonian.hr)

[blockquote] Pannonian Challenge ovim putem zahvaljuje se Gradu Osijeku, VIPnetu, Osječkoj pivovari, Red Bullu, Alive produkciji i Sportskoj televiziji na velikoj pomoći i podršci u svezi s premještajem osječkog skateparka i organiziranjem prve live produkcije Pannonian Challengea. Također veliko hvala i svim ostalim sponzorima, medijskim pokroviteljima, prijateljima festivala i svima koji sudjeluju i pomažu pri organizaciji ovog događaja. [/blockquote]

skate_park_2013_sibhr_mculo_4.jpg


[blockquote] Sportski program

14.08. Srijeda – Otvorenje parka/slobodan trening za sve
15.08. Četvrtak – In line
16.08. Petak – Skateboard + Breakdance
17.08. Subota – Bmx day
18.08. Nedjelja – Chill out session
+ Pannonian Challenge Art Jam [/blockquote]

[blockquote] Glazbeni program

14.08. Srijeda – Kazamat / Otvorenje i izložba (besplatan ulaz)

DJ Omer

15.08. Četvrtak – Skatepark (ulaz 30 kuna)

Rahmanee B2B Filip Motovunski (Junglex, BPM rec., Beograd / Motovun) + Shpira MC (Baseline / Novi Sad), Pips (Big Mama / Osijek). Oliver (Big Mama / Osijek)

16.08. Petak – Skatepark (ulaz 50 kuna)

Iskaz
Bvana i Mikri
Kranksvester
Kandzija i gole zene
TBF

17.08. Subota – Skatepark (ulaz 50 kuna)

Atheist Rap
Debeli Precjednik
Mašinko
Grupa tvog života
Pullover
Idoru
Bernays Propaganda
DJ Disko Girica

18.08. Nedjelja – Skatepark

Chill out session [/blockquote]

drava kupanje 23082012 sibhr by mbanic 645

Cijene ulaznica

Dnevna ulaznica za skatepark – 10 kuna

Trodnevna ulaznica za skatepark – 20 kuna

Jednodnevna ulaznica za večernji program – Četvrtak 30 kuna, petak i subota 50 kuna

Festivalska ulaznica (uključuje dnevni i večernji program za sve dane) – 100 kuna

[span class=attention]Osvoji ulaznice u našoj nagradnoj igri! KLIKNI OVDJE ZA SUDJELOVANJE[/span]


Izdvojeno

Reci što misliš!