Lifestyle / Ostalo

Prvašići i CroMSIC u Avenue Mallu

Prvašići i CroMSIC u Avenue Mallu

Jučer su se u Avenue Mallu paralelno održale dvije akcije. U organizaciji Glasa Slavonije održana je završna svečanost projekta "Moj prvi godišnjak", a studentska udruga CroMSIC zainteresiranim građanima mjerila je razinu šećera u krvi.

Tradicionalno, u suradnji s brojnim poslovnim partnerima, jedanaestu godinu zaredom Glas Slavonije ostvaro je projekt “Moj prvi godišnjak 2013./14.”. U sklopu projekta izdali su  posebni prilog (14. studenoga) i organizirali likovni natječaj za prvašiće na temu Likovi iz bajki i crtića. U glazbenom dijelu nastupili su Andrej Dorić i Osječki zumbići.

Dijabetes je jedna česta i ozbiljna bolest današnjice i ima tendenciju porasta. U svijetu danas postoji 246 milijuna ljudi sa dijabetesom, a procjenjuje se da će se ta brojka do 2025. godine popeti na 380 milijuna. Na području Slavonije i Baranje registrirano je oko 80 tisuća oboljelih. Kako bi pokazali sve opasnosti koje dijabetes nosi studenti su educirali zainteresirane o tome, a usporedno su im mjerili i razinu šećera u krvi. Na taj način pokušavaju prevenirati nastanak i razvoj šećerne bolesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Foto: D.M./SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!