Lifestyle / Ostalo

U Našicama 21. lipnja najveći LAN turnir u ovom dijelu Europe

U Našicama 21. lipnja najveći LAN turnir u ovom dijelu Europe

Udruga Informatičara INFO Našice 21. lipnja ove godine organizira veliki međunarodni World of Tanks LAN turnir.

Turnir će se održati u velikoj sportskoj dvorani OŠ Kralja Tomislava Našice i trajati će nekoliko dana s tim da je glavni događaj u subotu 21.6. Organizatori najavljuju brojna iznenađenja, a jedno od njih je da će turnir posjetiti jedan od najpoznatijih svjetskih WoT klanova, KAZNA KRU. Na poslednjem europskom prvenstvu, održanom u Kölnu, Kazna Kru klan je osvojio treće mjesto i ček na 15.000 eura. Prva i druga nagrada od 50.000 i 30.000 eura pripale su ekipama iz Rusije.

Turnir je baziran na igri World of Tanks i to je prvi lan event takog obujma u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

World of Tanks je besplatna MMO (Massively multiplayer online) igra koju igra više od 75 milijuna ljudi širom svjeta, a u Hrvatskoj njih 100 tisuća. Igra je simulacija tenkovski bitki iz drugog svjetskog rata u kojoj se dvije ekipe (15 vs 15) sukobavljaju u 15 minutnim borbama.

- U Našicama će biti najveći turnir ne samo u Hrvatskoj nego i u zemljama u okruženju. Vjerujem da će turnir u Našice dovesti vrsne igrače i ekipe iz zemalja u okruženju Hrvatske, a dolaze i iz Poljske i Slovačke. Očekujemo oko 400 natjecatelja i puno više publike. Dakle, Našice će biti središte računalne igre u ovom dijelu Europe – istaknuo je Robert Rigo, predsjednik udruge, koja se bavi promicanjem informatičke i gaming kulture.

Neki od sponzora su Wargamin (tvrtka koja je izradila igru) i ESL Hrvatska.

Osim WoT-a posjetitelji ce se moći okušati i u dodatnim igrama na konzolama kao što su PES, NBA...

Sve dodatane informacije (kao i prijave) pronađite na službenoj Facebook stranici turnira.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!