Lifestyle / Ostalo

Mjuzikl Jadnici/Les Miserables otkazan!

Mjuzikl Jadnici/Les Miserables otkazan!

Nakon što su oduševili publiku u rasprodanoj Areni u Varaždinu, mjuzikl „Jadnici“ dolazi u Osijek s istom namjerom. Mjuzikl je postavila međunarodna udruga Cornerstone Theatre, odnosno hrvatska podružnica CornerstoneArts Hrvatska, pod redateljskom palicom Richarda Monteza iz Dallasa.

Iako je prvotno bilo najavljeno da će mjuzikl biti održan u dvorištu Vege, organizatori su promjenili lokaciju na dvoranu Gradski vrt.

„Cornerstone Theatre“ međunarodna je organizacija koja djeluje diljem svijeta postavljajući mjuzikle i predstave te omogućuje mladim umjetnicima da budu dio profesionalno postavljene kazališne predstave. Do sada su repertoar od dva mjuzikla i dvije drame izvodili u dvadesetak gradova Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U više od stotinu nastupa predstave je odgledalo više od 50-ak tisuća gledatelja, a najpopularnija je do sada bila „Josip i kričave boje njegovih snova“, izvedena i u Osijeku, u prosincu 2011. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što hrvatska publika više od 30 godina nije vidjela ovaj mjuzikl, Richard Montez je postavio produkciju Jadnika. Richard Montez režirao je i izvodio kazališne predstave, seminare i radionice u 68 zemalja, odnosno preko 500 produkcija, a trenutno se nalazi na 21. svjetskoj turneji, u koju je uključena i Hrvatska.

Jadnici (Les Misérables) je mjuzikl koji je do sada vidjelo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje, te koji i nakon 28 godina uzastopnog prikazivanja na prestižnim svjetskim pozornicama ne prestaje obarati sve rekorde. Tri Oscara koje je prošle godine osvojila posljednja filmska obrada premašuju brojku od stotinjak prestižnih međunarodnih priznanja i nagrada.

Ono što je zanimljivo u ovoj predstavi je da glavne uloge izvode imena hrvatske glazbene scene: Pamela Ramljak, Max Hozić, Kim Verson i Bojan Jambrošić. Osim navedenih poznatih zvijezda mjuzikla, na pozorici su i Henrik Šimunković, Marina Šubarić, Nuša Lipovec, Irena Matas i Igor Baksa te mnog drugi.

Pozivamo vas da pogledate ovaj prekrasni mjuzikl i podržite hrvatske izvođače u velikim ulogama! Dvije izvedbe mjuzikla će se, u organizaciji agencije LUMINIS, održati 24. svibnja u dvorani Gradski vrt, u 20 sati.

Cijena pojedinačne ulaznice je 80 kn, a u VIP loži 150 kn. Ulaznice se mogu kupiti putem on-line sustava Entrio ili u uredu agencije LUMINIS (Županijska 1, prvi kat) radnim danom od 9 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati.

Ovaj događaj je i humanitarnog karaktera: naime, sva dobit od predstave ide udruzi “NE-ovisnost”.

Udruga za borbu protiv ovisnosti "NE - OVISNOST" nastala je 2003. godine na inicijativu rehabilitiranih ovisnika i bavi se svim oblicima borbe protiv ovisnosti. Kroz svoje aktivnosti Udruga tretira ovisnosti o drogama i drugim opojnim sredstvima, alkoholu te kockanju/klađenju. Od početka djelovanja do danas Udruga je prošla put razvoja od ideje grupe entuzijasta do značajnog i priznatog društvenog subjekta.

 

Mjuzikl 'Jadnici' koji se trebao održati u subotu, 24. svibnja u ŠD Gradski vrt u Osijeku, otkazan je. Razlog otkazivanja je izvanredno i loše stanje u Slavoniji, koja je pogođena poplavama. ŠD Gradski vrt mora biti u pripravnosti primiti ljude s poplavljenih područja, ukoliko za time bude potrebe.

Svi kupci ulaznica za prethodno zakazani mjuzikl, svoj povrat novca mogu ostvariti od sutra, 22. svibnja, u agenciji Luminis (Županijska 1, prvi kat) svakim radnim danom od 9 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati.
Posjetitelji koji su kupili ulaznice putem on-line sustava Entrio, povrat novca mogu zatražiti javljanjem na e-mail [email protected] i na Entrio prodajnim mjestima gdje su ulaznice kupljene.

Agencija Luminis ovim putem poziva sve ljude dobrog srca i koji su željni pomoći da upute donacije slijedećim putem:
- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08
- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)

 

[important title=NAGRADNA IGRA (7. krug)]Poklanjamo vam još 3x1 ulaznicu za mjuzikl. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare upisati: SiB.hr me vodi na Jadnike (7. krug nagradne igre)!

DOBITNICI U PRVOM KRUGU:
Marina Rakocija
Marija Abičić
Suzana Gajdašević

DOBITNICI U DRUGOM KRUGU:
Iva Pandurić
Jelena Stojković
Ana Juretić

DOBITNICI U TREĆEM KRUGU:
Sara Tackovic
Andrea Kovačević
Predrag Dvornić

DOBTINICI u ČETVRTOM KRUGU: 
Maja Haršanji
Dalia Božanović
Katarina Tkalčević

DOBITNICI U PETOM KRUGU:
Vlatka Hunjet
Sanja Kerovec
Helena Timko

DOBITNICI U ŠESTOM KRUGU:
Lidija Stupnišek
Josipa Harhaj
Matej Zubčić

Ulaznice podižete na ulazu uz predočenje osobne iskaznice.[/important]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!