Lifestyle / Ostalo

Vinkovci napravili drugačiji Happy

Vinkovci napravili drugačiji Happy

Vinkovčane je u uskršnjem gnijezdu dočekala rasplesana turistička razglednica njihovog grada. Za Uskrs su dobili glazbom prožetu šetnju kroz povijest najstarijeg grada u Europi.  Nakon mjesec dana snimanja na više od dvadeset lokacija, vinkovački HAPPY je ugledao svjetlo dana.

Senzacionalno arheološko otkriće je pokazalo da su Vinkovci najstariji grad u Europi u kojem se neprekidno živi već 8300 godina. S tim na umu, odlučili su se njihovu verziju prikazati upravo u tom kontekstu. Vinkovci od svojih početaka pa sve do danas.

[span class=camera]VIDEO: Osijek Happy[/span][span class=camera]VIDEO: Happy Županja i Beli Manastir[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U videu se tako pojavljuju najstariji stanovnici grada na Bosutu, rimski vojnici, rimski car Valentinijan, Vid Štrljić (Vito Serlyth de Zenthilliye), M.A. Reljković, J. Runjanin, Ban Josip Šokčević, Ivan Kozarac, Josip Kozarac i dovode nas preko novije povijesti do današnjih Vinkovaca i njihovih stanovnika. Budući su Vinkovci poznati kao grad rocka i tambure, a unazad nekoliko godina i odlične hip hop scene, Vinkovčani su se potrudili tu priču završiti na Vinkovcima svojstven način.

Scenarij potpisuje Marko Zeljković, a za režiju su zaslužni Vladimir Andrić i Marko Zeljković.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!