Lifestyle / Ostalo

Sarajevska audicija na osječkom Zrinjevcu 21. prosinca [OTKAZANO]

Sarajevska audicija na osječkom Zrinjevcu 21. prosinca [OTKAZANO]

Kultna predstava koja nas je nasmijavala tijekom 80-ih i 90-ih svoju zimsku turneju započinje u našem gradu. Ćutuk, Veseli, Džemsudin i ostali u naš grad, zajedno s kalendarskom zimom, dolaze u dvoranu Zrinjevac 21. prosinca s legendarnom Sarajevskom audicijom 4 koja je za potrebe ove turneje prilagođena društveno – političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Predstava Sarajevska Audicija koja se trebala održati 21.12. U dvorani Zrinjevac otkazana je zbog slabog interesa osječke publike.
Povrat novaca može se ostvariti na prodajnim mjestima na kojima su karte kupljene.
Povrat novca je moguć od danas 19.12 do subote 27.12.

Kultna predstava koja nas je nasmijavala tijekom 80-ih i 90-ih svoju zimsku turneju započinje u našem gradu. Ćutuk, Veseli, Džemsudin i ostali u naš grad, zajedno s kalendarskom zimom, dolaze u dvoranu Zrinjevac 21. prosinca s legendarnom Sarajevskom audicijom 4 koja je za potrebe ove turneje prilagođena društveno – političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Naime, prateći duh vremena predstava završava ironičnom pjesmom pod nazivom „Da li da ostanem ovdje“, a složit ćete se kako je upravo fenomen odljeva mladih ljudi jedan od problema koji je potrebno apostrofirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Audicija, tvorca Željka Ninčića, koja se pojavila 1985. godine postala je simbolom, tzv. bosanskog humora. U "Audiciji 4" autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udata u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.

"Zašto je Veseli (izbjeglica iz Bosne) pobjegao ne samo iz Kanade, već i iz Londona - Engleske?

Što mu se dogodilo s oba uha?

Crnogorac,Vuk Medojević-Lisica pušta brkove da bi ličio na majku, a što pušta da bi ličio na oca?

Zašto Marinko Ćutuk ne nosi više majicu na kojoj je Stari most, već majicu na kojoj je Haški tribunal? A, koji lik sada nosi umjesto Tita?

Kako je Asfaltina dobila ime i pri tome još imala sreće?

Radojka Janša radi kao animir dama u sexi baru. Kako animira Srbe, a kako Hrvate i Bošnjake?"

To su neka od pitanja na koje gledatelji i ljubitelji Audicije mogu dobiti odgovor 21. 12. 2014. s početkom u 19:00h u dvorani Zrinjevac.

Ulaznice za navedenu predstavu po cijeni od 60 kuna možete kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima:

Barcelona pub – Vukovarska 4a
Caffe bar Matrix – Tvrđa
Cafe bar Zrinjevac
CD Shop Dancing Bear - pothodnik

 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!