Lifestyle / Ostalo

Intervju: Mateja Gašpar - Playmate of the year

Intervju: Mateja Gašpar - Playmate of the year

Mateja Gašpar osvojila je titulu Miss Afrodita na ovogodišnjem izboru Playmate of the year koje se održalo na Filipinima. Pogledajte što je podijelila s nama...

Mateja Gašpar osvojila je titulu Miss Afrodita na ovogodišnjem izboru Playmate of the year koje se održalo na Filipinima. S nama je podijelila neka od iskustava koja je stekla te nam pojasnila kako bi baš ovo za nju mogla biti velika 'odskočna daska' u modelingu. 

filipini 495 2

1. Za sve one koji ne znaju, možeš li ukratko objasniti što je to „Playmate of the year"?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Playmate je titula koja se dodjeljuje djevojkama koje budu objavljene u Playboyu na duplerici i naslovnici mjesečnog izdanja. Playmate of the year je djevojka koja se bira između djevojaka playmate - ica mjeseca.

2. Što je sve trebalo postići kako bi postala predstavnica Hrvatske na Filipinima?

Kako bih bila predstavnica Hrvatske na Filipinima, morala sam prvo dobiti titulu Playmate mjeseca, a nakon toga je izborni žiri Playboy-a Hrvatske odlučivao koja djevojka će predstavljati Hrvatsku.

filipini 495 4

3. Kakav je osjećaj biti jedina predstavnica Hrvatske na ovako velikom svjetskom natjecanju?

Naravno, za mene je to bila izuzetna čast. Mislim da velika većina ljudi zna što u medijskom svijetu znači brand Playboy i biti predstavnik svoje države među najljepšim djevojkama svjetskih izdanja Playboy-a, doista je nešto izuzetno i posebno.

4. Dolaziš iz Osijeka...Jesi li se na Filipinima često susretala s pitanjem 'Gdje je to Hrvatska?'

Bilo je to vrlo zanimljivo, jer na moje iznenađenje mnoge djevojke koje su došle iz europskih zemalja nisu znale gdje se nalazi Hrvatska, pa čak i da postoji, a kamo li djevojke s drugih kontinenata. No, nije to jedini slučaj, jer nisu znali ni za Latviju. Neki su čak mislili da je to afrička država.
[span class=camera]FOTO (18+): Osječanka se skinula za Playboy![/span]

5. Ovo je bio velik korak za tebe, misliš li da ti je otvorio vrata za nove ponude i mogućnosti? Smatraš li to svojom „odskočnom daskom" u modelingu?

U pravu ste, bio je to veliki "korak" za mene i upravo mi počinju pristizati razne poslovne ponude iz svijeta modelinga. Neke su manje ozbiljne, ali dobila sam vrlo ozbiljnu ponudu jedne svjetske agencije, o čemu možemo razgovarati ako dogovori koji su u tijeku budu realizirani.

filipini 495 1

6. Na Filipinima ste bili 3 tjedna, kako su vam se svidjeli?

Filipini su prekrasni. Bili smo na nekoliko izleta, te sam boravila na plažama koje se u ubrajaju među najljepšima na svijetu. Najzanimljivije je što plaže imaju razne boje pijeska - žuti, bijeli, roza... Smještaj je bio vrlo luksuzan. Pratila nas je mala "vojska" vizažista, frizera, stilista, a i imali smo posebno osiguranje. Za mene Slavonku, bila je zanimljiva hrana. Najviše mi se svidjelo to što imaju dosta jela koja su ljutog okusa, što je meni odgovaralo. No, bilo je naravno i egzotičnih okusa koji su za mene bili nešto sasvim novo. Pri svakom obroku poslužuju mnogo svježeg voća, a najviše mi se sviđao mango.

7. Jeste li imali još kakvih aktivnosti, osim poziranja i fotografiranja. Ranije se spominjao i humanitarni rad...

Osim shootinga i uobičajenog što se inače i očekivalo, imali smo press konferencije, sudjelovanje u radijskim emisijama, bili na TV - showu, ali i obišli nekoliko humanitarnih organizacija radi medijske popularizacije.

8. Kako si se osjećala kada su te proglasili „Miss Afroditom"? Jesi li zadovoljna rezultatima?

Rezultatom sam više nego zadovoljna. Moram spomenuti, kako ovaj izbor nije bio nikakvo načelno natjecanje, nego event promocije Playboy-a u svijetu, na komu smo sve djevojke dobile potvrdu svojih titula. Držim kako je moja titula ipak bila jedna od najljepših, jer nosi naziv Miss Aphrodite, što u prijevodu znači da sam dobila titulu imena boginje ljepote i ljubavi. Ostale djevojke dobile su titule Miss šarma, piste, mode, ljubaznosti i sl.

Bilo je glasanje na internetu koja bi djevojka bila najljepša po izboru glasača. Do pred sam kraj glasanja bila sam uvjerljivo prva sa više od 5.000 glasova ispred druge, ali tada je, nažalost, došlo do upada hakera iz tri zemlje. Ne želim spominjati imena tih država iako se sve tamo znalo, a organizatori su na stranici glasanja objavili javnu ispriku ljudima koji su bili glasači, a u svezi upada hakera. Bila je to jedina tzv. "mrlja" cijele organizacije, koja je inače bila besprijekorna.

filipini 495 3

9. Jesi li stekla neka nova prijateljstva i možeš li izdvojiti nešto posebno što će ti ostati u lijepom sjećanju?

Sve djevojke su se vrlo brzo združile, tako da smo danas u krug sve i prijateljice na facebooku. U prelijepom sjećanju ostati će mi to što sam prvi puta putovala avionom, stekla prijateljice iz raznih dijelova svijeta, upoznala nadasve zanimljiv filipinski narod, koji je izuzetno ljubazan. I naravno, neopisivu sreću kada sam prozvana da primim titulu Miss Aphrodite.
[span class="camera"]FOTO (18+): Osječanka se skinula za Playboy![/span]

10. možeš li usporediti playmate natjecanje s ostalim izborima ljepote?

Izbor za Miss playmate se uvelike razlikuje od ostalih izbora ljepote, jer se osjeća sasvim druga atmosfera. Ovaj izbor je bio bez loših tenzija, pritisaka, izražene konkurentnosti, zavisti, pa i očitih namještaljki. Ovo mogu sa sigurnošću tvrditi, jer sam sudjelovala kod nas na dva izbora ljepote...

Tekst: M.Čulo (SiB.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!