Lifestyle / Ostalo

Dobro jutro, Ferragostoooo

Dobro jutro, Ferragostoooo

Što? Stvarno? Zar već? Kako to? Nismo se ni okrenuli, a Ferragosto Jam 7 je došao i prošao.

Orahovački festival na jezeru, koji svaki put zabavi sve više ljudi i ovoga je puta dao dobar argument zašto mu se i iduće godine vratiti. Sedmo izdanje pokazalo je da organizatorsku ekipu (Klub Dostava zvuka) trebamo početi gledati ozbiljno, a line up je bio tu da sve potvrdi.

Ferragosto Jam 7 počeo je već 31. srpnja, te je četvrtak predstavljen kao nulti dan festivala. Kampere i ostale zabavljali su ABOP (After je bolji od Partyja) koji je oduševio publiku, zatim stari dobri Mašinko, Saucesce i DJ Kneža.

20224b8d527cd085aafea45dbfe6ecfb.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, tek je petak donio ono što ovaj festival znači. Stotine šatora i tisuće ljudi! I kao svake godine jezero je značilo rashlađenje, rub jezera šank, a hlad kuhinju – krčkanje graha ili priprema roštilja. Pohvala ide održavanju čistoće jezera – ove godine smo uspjeli vidjeti dno, a i tete su se potrudile kako bi šetnica uz jezero bila što čišća.

Kako se večer približavala tako se gužva ispred ulaza u „rupu“ povećavala. Nećemo se ni praviti da smo zapamtili točan redosljed izvođača (posebno za petak koji je bio izmješan od unaprijed najavljenog), ali znamo da je Zbogom Brus Li okupio publiku, da nas je Kiša metaka okupala, da su Jinxi rasturili, da je na Hladnom pivu bilo divljanje, a da su uz Van Gogha svi „poludeli sasvim“.

9b2cd6d4701aaa7117de255fc4b65f00.jpg

A kako se priča da je after bolji od partyja uputili smo se prema DJ stageu. Da je jutro saznali smo već u 3 sata iza ponoći i ne samo to, da je jutro, saznavali smo svakih 5 minuta do negdje sedmice jer jer narator (ili kako da ga nazovemo) na svim „prijelazima“ vikao: DOBRO JUTRO, Ferragostoooo! Da ne bude krivih primisli – naplesali smo se mi no je li "DobrojutroFerragosto" zasjenio prošlogodišnji EEEEEE, ostaje na vama da prosudite.

2dcd557000c43503b06b24f0c237665e.jpg

Subota, kao i svaka osim, ako si na festivalu, pokaže ti da si nekad mogao više, brže, jače, ali i da si sada tu gdje jesi i da trebaš nastaviti. Tako su neki nastavili na tradicionalnom memorijalnom odbojkaškom turniru na pijesku „Kunoslav Bošnjak“, neki u jezeru, a mogi su zaglavili u šatorima i na travnatim površinama – ležeći.

c64f726efdd4670deb070af25f7478d9.jpg

I kako to biva da svaki Ferragosto ima  svoje maskote, ove su se godine pojavili Pikachu, gospodin tigar, šumski patuljak, ronioci, no bez peraja... Sve njih ste mogli vidjeti pred glavnom pozornicom kada je počeo odlični punk/oi! bend Šank.

118347cc8a48818a8e8655f9bfd4c101.jpg

She loves Pablo i veliki Partibrejskersi bili su samo uvertira atmosferi koju je složio gospodin Edo Maajka zajedno s Frenikem & DJ Soulom za svoju raju. Bilo je no sikiriki za sve kada su se na pozornicu popeli Kultur Shock i njihova violina, saksofon, truba i bubnjevi. Dalje se nema što reći osim da je bio spektakl. DJ je i ovaj put označavao jutro dok su se i najizdržljiviji uvlačili u šator.

97fd841b074b0fe133bf0ef2ee542a3c.jpg

Treba li nam suma sumarum Ferragosto Jama 7? Možda organizatorima, ekipi ne. Odlično je glupa riječ za ono što se doživi u Orahovici.

Dogodine možda i nađemo pravu i dogodine jedva čekamo da vidimo, čujemo i osjetimo što nas čeka ispod Ružice grada, a do tada... ne kradite kamione i policijske automobile jer nakon ovako pozitivnog iskustva ipak trebate udobnost vlastitog kreveta.

[span class=camera]GALERIJE: Petak | Subota [/span]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!