Lens / Lens

Očna optika Lens seli u Kappa centar i dijeli poklone

Očna optika Lens seli u Kappa centar i dijeli poklone

Da udaljenost od metropole ne mora uvijek nužno poduzetnike kočiti u njihovom razvoju i osvajanju tržišta, pokazuje primjer Očne optike Lens iz Osijeka.

Cijela priča je počela prije točno dvadeset i četiri godine kada je otvorena prva Očna optika Lens u Osijeku u Ulici Stjepana Radića. Otvaranje optičke radnje se pokazalo kao vrlo pametan potez i odličan posao. Vlasnici su nakon vrlo uspješnog poslovanja maloprodaje odlučili proširiti posao na veleprodaju i pružanje oftalmoloških usluga u njihovoj poliklinici. Zahvaljujući njihovim poslovnim potezima, od jedne male optičke radnje, kroz godine je stvorena cijela Lens grupacija koju danas čini nekoliko poduzeća – Očna optika Lens, Očna poliklinika Lens, Dea Lens Project i Ni-Va Lens. Te su tvrtke danas među hrvatskim liderima kada je riječ o optičkim i oftalmološkim uređajima, dioptrijskim lećama, odnosno njihovoj veleprodaji, maloprodaji te servisiranju, a broje dvadeset i dvoje zaposlenih.

Uz tri optičke radnje u sklopu Lens grupacije posluje oftalmološka poliklinika koja svojim klijentima nudi kompletnu uslugu. Tako je na jednom mjestu moguće obaviti pregled i naručiti naočale. U okviru poliklinike djelatnost je proširena i na kirurgiju oka, očnih vjeđa i područja oko oka. Otvaranjem Oftalmološke poliklinike Lens omogućeno je pacijentima da bez čekanja obave operacije katarakte (mrene), spuštenih kapaka, odnosno svega što je vezano uz oko i područje oko oka. Važno je napomenuti kakao je Oftalmološka poliklinika Lens ujedno i prva privatna očna kirurgija na području istočne Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrtke Dea Lens Projekt i Ni-Va Lens bilježe velik rast u vrlo kratkom vremenu. Danas Dea Lens Project, tvrtka koja je zastupnik Nideka, drži čak 70 posto hrvatskog tržišta optičkih i oftalmoloških uređaja. Nidek je svjetski poznat, vrhunski proizvođač optičkih i oftalmoloških uređaja. To su profesionalni strojevi za brušenje dioptrijskih leća, uređaji za očnu dijagnostiku i ispitivanje vida te laserski instrumenti za kirurgiju oka. Ova tvrtka bavi se prodajom i servisiranjem Nidekovih strojeva i optike na području zemalja bivše Jugoslavije.

Ugled tvrtki iz Lens grupacije u svijetu optike dosegao je zavidnu razinu. Dobra je reputacija tvrtki Ni-Va Lens omogućila da postane zastupnik tvrtke Rodenstock, uglednog njemačkog proizvođača naočalnih leća premium kvalitete i to za tržište jugoistočne Europe, izuzev Slovenije. Zahvaljujući svemu navedenom, danas Ni-Va Lens pokriva čak 20 posto hrvatskog tržišta dioptrijskih leća, odnosno svaka peta stakla za naočale dolaze iz Ni-Va Lensa.
U suradnji s Rodenstockom je prije pet godina otvorena prva Rodenstock koncept store očna optika na području Hrvatske i općenito zemalja u regiji u iznajmljenom prostoru u Mercator centru u Osijeku. Prije više od godinu dana donesena je odluka o zatvaranju te iste optike na postojećoj lokaciji i njezina selidba u prostor, koji je danas u vlasništvu Očne optike Lens, a nalazi se u novoizgrađenom Kappa centru.

lens 11

Otvorenje nove, odnosno selidba Rodenstock koncept store očne optike iz Mercator centra u Osijeku u Kappa centar u Ulici Hrvatske Republike predviđeno je za ponedjeljak 20. svibnja 2013. godine. Prva tri dana Lens u dogovoru sa svojim dobavljačima organizira prigodan domjenak, nagradne igre te dijeli poklone.

Ponedjeljak je zamišljen kao dan Rodenstocka, utorak je namijenjen drugom dobavljaču Splendoru, a srijeda De Rigu - poduzeću koje je zastupnik POLICE naočala za Hrvatsku. Već spomenute tvrtke će osigurati prigodne poklone za prve kupce, a osim toga kroz ta tri dana biti će organizirana i nagradna igra na njihovom facebook profilu, Očna optika Lens, gdje će tri najsretnije osobe biti nagrađene poklonima od već spomenutih dobavljača.

Ovim putem Vas sve pozivaju da ih posjetite u njihovoj novoj Rodenstock koncept store očnoj optici u Kappa centru u Ulici Hrvatske Republike na broju 29 i priuštite si nešto iz njihove ponude svjetski poznatih brandova - naočala, leća, dioptrijskih leća i tekućina.

lens 13


Izdvojeno

Reci što misliš!