Promo / Ostalo-predstavljamo

Moć promjene mladih - Regionalna konferencija Udruge Breza

Moć promjene mladih - Regionalna konferencija Udruge Breza

Udruga za rad s mladima BREZA više od deset godina pruža smještaj i odgaja djecu i mlade s problemima u ponašanju u okviru svoje Stambene zajednice. Temeljem svoga radnog iskustva i u suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, Centom za socijalnu skrb Osijek i Centrom za socijalnu skrb Vukovar, te partnerstvom s Udruženjem „Djeca prva" iz Zagreba, dobila je potporu za projekt pod nazivom Moć promjene mladih koji se financira EU sredstvima kroz IPA program Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

[blockquote]Specifični ciljevi projekta su osigurati sustavnu i koordiniranu podršku djeci i mladima koji izlaze iz institucionalnog tretmana za samostalan i neovisan život kroz usvajanje novih znanja i vještina nužnih za zapošljavanje i bolju integraciju u društvu, te prevenirati moguću institucionalizaciju djece s izrečenom mjerom pojačane brige i nadzora kroz pružanje redovite psihosocijalne podrške, razvijanje kompetencija nužnih za preuzimanje odgovornosti za vlastiti život i samostalan izlazak na tržište rada, te rad s njihovim obiteljima.[/blockquote]

U Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji oformit će se koordinacijski odbor koji će činiti deset članova predstavnika lokalne i regionalne uprave, predstavnika institucija i udruga koje se bave mladima u riziku i djecom i mladima s poremećajem u ponašanju, koji će definirati Program prevencije problema u ponašanju, ali i Protokol o suradnji između institucija i organizacija civilnog društva.

Regionalna konferencija biti će prvo mjesto susreta predstavnika lokalnih i regionalnih samouprava, socijalnih radnika, stručnog osoblja organizacija civilnog društva i ostalih predstavnika institucija koje se bave poboljšanjem kvalitete života djece, mladih i obitelji (Obiteljski centri, Sudovi za mladež, HZZ i drugi) iz dvije županije (Osječko-baranjska: Valpovo, Našice, Đakovo, B. Manastir i Vukovarsko-srijemska: Vinkovci, Vukovar, Županja, Ilok).

Na konferenciji će sudionici predložiti članove Koordinacijskih odbora, te raspravljati o pretpostavkama za izradu Protokola o međusobnoj suradnji između institucija i organizacija civilnog društva koje se bave prevencijom problema u ponašanju kod djece i mladih, te promišljati zagovaračke strategije rješavanja problema društvene integracije i zapošljavanja mladih s poremećajem u ponašanju.

Regionalna konferencija okupit će 50-tak sudionika/ca, a zaključci konferencija objavit će se javno kroz medije.
Konferencija će se održati 24. travnja 2014. u Osijeku, L. Jaegera 12, od 10 do 14 sati.
Rok za prijavu je 17. travnja 2014. godine, a prijaviti se možete na broj telefona: 031 555 227 ili na e-mail adresu: [email protected]

Foto: Youth Change Magazine

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!