Promo / Ostalo-predstavljamo

Kratki film Vedrana Marjanovića - Wekstera

Kratki film Vedrana Marjanovića - Wekstera

Donosimo Vam novi video uradak osječkog fotografa Vedrana Marjanovića Wekstera pod nazivom Screenplay. Više o svemu govori sljedeći Vedranov tekst:



Što se tice nekih podataka vezanih uz film: ovo ce nakon "Stalkera" iz 2009. biti moj drugi film rađen DSLR-om. Razlog tolike pauze je taj što sam u međuvremenu bio okupiran reklamama, video spotovima (Kandžija) i promo filmovima za razlicite firme (preko MIT dizajn studia).

Ideja filma je krenula tako što sam i sam ponekad provodio dane bezuspiješno pokušavajući stvoriti nekakvu ideju, ponekad i u najgorim kreativnim blokadama pa sam u mislima znao odlutati u neke svoje svjetove. Zatim sam uzeo u obzir to da svaki pisac, scenarist, crtač stripova itd. glavnog lika stvara na svoju sliku i priliku pa sam to ubacio i u svoj filmić gdje autor prolazi kroz 3 svoje ideje s likom koji izgleda poput njega i zbunjeno promatra sve što se u tom svijetu događa jer ga autor nije još razradio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostalo što se događa u filmu prepuštam gledateljima da dožive na svoj način.

kratki film495

Cijeli film je snimljen kao nekakva vrsta vježbe gdje sam isprobavao razne tehnike. Meni osobno najdraži dio je prvi izmišljeni svijet gdje je glavni glumac sniman na blue screenu, a sve ostalo sam izmodelirao u 3d-u i nadogradio oko njega.

Pošto sam veliki ljubitelj filmova nastalih 40-ih i 50-ih godina logično mi je bilo i da moj film približim tom vremenu, pa sam pokušao napraviti nekakav polu noir proizvod. Kadrovi su onda bili jednostavni, nisu im bili potrebni dolly, kranovi, steadycamovi i slične naprave da bi stvari bile zanimljive. U ovom filmu su kadrovi baš takvi, povremeno i poprilično dosadni upravo zbog te nekakve nervoze i depresije koju sam pokušao prikazati.

U stvaranju filma su mi pomogli Igor Šklebek, koji se prvi put okušao kao glumac, Mario Majkić koji je radio glazbu za nekoliko mojih projekata i bez njegove glazbe ne bi mogao zamisliti niti jedan svoj uradak. Matej Snopek, Aleksandar Sarkanjac i Mario Filipović koji su u jednom segmentu proganjali glavnog lika i Tamara Cervenjak koja mi je posudila pisaću mašinu koju ću obečajem vratiti za koji dan :)

U planu imam nekoliko novih projekata, a od njih me najviše veseli planiranje eventualne web serije za koju radim razradu kako bi mogao tražiti sponzore i pomoć svih zainteresiranih.

http://vimeo.com/30962025{/vimeo}  


Izdvojeno

Reci što misliš!