Promo / Turizam

Rostovo - idealna stanica za odmor na putu do mora

Rostovo - idealna stanica za odmor na putu do mora

Zaputite li se na more "preko Bosne" neizbježno je da ćete negdje i zastati i osladiti se nekim od domaćih specijaliteta. Zato je Rostovo idealno mjesto za vas.

Hotel Rostovo otvoren je za potrebe OI 1984. u Sarajevu da 2006. godine bio potpuno otvoren i spreman za zimsku sezonu. 2008. godine obogatio je svoju sportsko-rekreacijsku ponudu stazom za planinarenje, stazom za biciklizam (mountain-bike koji se mogu iznajmiti u sklopu hotela). Također izgrađeno je i etno selo koje ima kapacitet 60 ležajeva. U selu se mogu vidjeti mnoge znamenitosti iz davnog vremena tj., pribori i alati kojima su se koristili stari.

rostovo 495 2

Ono što je posebno za Rostovo jest klima i priroda. Čist zrak i netaknuta priroda Rostovu su dali nadimak "zračna banja" što je dokazano primjerima da su ljudi ozdravili od samoga boravka na njemu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zaputite li se iz Slavonije i Baranje prema moru poprijeko, bitno je znati kako je Rostovo udaljeno 12 km od Bugojna, koje je geografski locirano na raskrsnici puteva: Sarajevo-Zenica-Novi Travnik-Bugojno-Kupres-Livno-Split.

rostovo 495 6

Za provjerene gurmane nude specijalitete ispod peke spremljene na izvorni narodni način. Također uz tradicionalnu bosansku kuhinju nude i sve dalmatinske specijalitete (svježa riba, drniški pršut...). Detaljan jelovnik pogledajte OVDJE.

Za sve one koji ne mogu živjeti bez interneta bitno je reći kako ukoliko zastanu u Rostovu mogu koristiti i besplatan Wi-fi.

rostovo 495 4

Rostovo je i idealno mjesto ukoliko poželite promjenu od uobičajenog odmora ili jednostavno poželite provesti romantični vikend na drugačiji način.

rostovo 495 5

Više o Rostovu možete saznati na njihovoj internet stranici Rostovo.ba.

 

  


Izdvojeno

Reci što misliš!