SiB Plus / Samo domaće

14 razloga zašto trebate jesti slaninu što češće!

14 razloga zašto trebate jesti slaninu što češće!

Nama, Slavoncima i Baranjcima, slanina je zakon. Međutim, često možemo čuti kako nas upozoravaju i uvjeravaju da nije zdrava.

Portal Elite Daily tvrdi je to daleko od istine, jer je riječ o namirnici punoj proteina i vitamina, u kojoj se ugljikohidrati nalaze samo u tragovima. To potvrđuju s 14 razloga zbog kojih je slanina zapravo jako dobra za nas.

1. Slanina je jedina hrana koja je istodobno slana i slatka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, ukusna je. Slanina je slano-slatki užitak u kojem su ta dva okusa racionalno raspodijeljena. To je hrana koja spaja suprotnosti.

2. Uopće ne sadrži ugljikohidrate

Kao što znamo, Sotona je izmislio ugljikohidrate. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne debljaju nas masti, već ugljikohidrati. Znanost potvrđuje da uz prehranu sa smanjenim udjelom ugljikohidrata možete smršaviti. Mnogi misle da nam ugljikohidrati pružaju energiju, no to nije istina. Čak su i naši preci energiju nadoknađivali mastima. Masti su mnogo učinkovitije u održavanju energije. Izbjegavajte ugljikohidrate, jedite slaninu!

3. Ultimativno je oružje protiv mamurluka

Ništa ne može izliječiti mamurluk poput masne slanine i šalice kave. To je univerzalna istina. Nema bolje stvari za liječenje mamurluka od slanine i cheeseburgera. Ili cheeseburgera sa slaninom.

4. Smanjuje glad

Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete dulje biti siti nego da se najedete ugljikohidrata. Ako umirete od gladi, slobodno pojedite malo slanine i izdržat ćete od doručka do ručka ili ručka do večere. Zapravo, između svih obroka.

5. Ponekad je život bolji kad je malo hrskav

Činjenica je da u životu nije sve glatko, a slanina dokazuje da je tako i bolje. Pržena hrskava slanina podsjeća nas da je život vrijedan sa svim svojim zavijucima.

6. Ima li išta bolje od buđenja uz miris pržene slanine?

Pogotovo ako je prži komad u vašoj kuhinji. Bez obzira kakva je noć iza vas i kakav je dan ispred vas, miris slanine ujutro sigurno će vam popraviti raspoloženje.

7. Puna je vitamina

Slanina je puna esencijalnih B vitamina, koji su nam potrebni za održavanje imunološkog sustava. Sadrži 65 posto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 posto niacina, 38 posto vitamina B12 i 36 posto cinka. Zaboravite multivitamine i okrenite se slanini.

8. Ne trebate se bojati ponekad se zamastiti

Dobro je zaprljati se s vremena na vrijeme, posebice ako to činite slaninom.

9. Jeli su je i naši preci

Paleo dijeta je posljednji hit, no ona potječe iz davnih vremena. Tako su se hranili praljudi, prije nego je prerađena hrana postala dio naše prehrane.

10. Lako se priprema

Slanina je ostvarenje snova svih lijenih osoba, lako ju je pripremiti, a istodobno je jako ukusna i zdrava. Možete je pripremati i u mikrovalnoj pećnici.

11. Možete je staviti na baš sve i može biti dio svakog vašeg obroka

Slanina za doručak? Može! Slanina za ručak? Može! Slanina za večeru? Može! Slanina uvijek zvuči dobro, bez obzira na doba dana.

12. Čak i kad je loša, dobra je

Ono što čini slaninu posebnom jest to što ne može biti loša. Istina, ponekad ju je teško žvakati i prehrskava je, ali i dalje se može pojesti. Uvijek će biti ukusnija od brokule, zar ne?

13. Svatko ima svoj faktor

Uvijek postoji način za uživanje u slanini, unatoč bilo kakvim granicama. Ne volite svinjetinu? Što ako vam vjera brani slaninu? U tom slučaju za vas je slanina od puretine. Možete dobiti slaninu od bilo koje životinje. Slanina je univerzalni jezik.

14. Bogata je bjelančevinama

Bjelančevine su ključni sastojak zdrave prehrane, a srećom slanina je puna bjelančevina.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!