Sport / Nogomet

Gradska banka prijeti stečajem NK Osijeku zbog duga od 39 milijuna kuna

Gradska banka prijeti stečajem NK Osijeku zbog duga od 39 milijuna kuna

Kako piše današnji Glas Slavonije, u njihovu redakciju stiglo je priopćenje koje je potpisao stečajni upravitelj Gradske banke d.d. u stečaju Većeslav Rački u kojem se podsjeća da NK Osijek toj banci duguje oko 39 milijuna kuna.

Gradska banka d.d. u stečaju jedan je od klupskih vjerovnika čije dugovanje nije riješeno u dosadašnjem postupku preoblikovanja, pa oni izražavaju sumnju kako će ikada naplatiti ili na neki drugi način riješiti svoja potraživanja. Za njih je sporna činjenica kako čelnici NK Osijek u javnosti prikazuju netočno financijsko stanje u klubu nakon preoblikovanja. Pozivaju se na izjave ljudi koji vode klub kako je najveći dio dugova riješen, a podsjećaju da je stari klupski račun i dalje blokiran između ostalog i za iznos koji potražuje Gradska banka d.d. u stečaju, te upozoravaju da će razmotriti mogućnost podnošenja prijedloga za otvaranje stečaja nad NK-om Osijek! To, naime, drže posljednjom opcijom koja bi im omogućila naplatu potraživanja.

U NK-u Osijek pomalo su zatečeni takvim prijetnjama iz Gradske banke d.d. u stečaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nikada nismo opovrgnuli kako taj dug postoji, niti smo rekli da je proces preoblikovanja završen. Takav nastup stečajnog upravitelja Gradske banke d.d. u stečaju držimo neprimjerenim. Uostalom, mi smo već pokrenuli određene korake radi rješavanja tih dugovanja, a o tome pregovaramo izravno s državnim institucijama s obzirom na to da je država vlasnik Gradske banke d.d. u stečaju - kaže Zdravko Josić, predsjednik Uprave NK Osijek.

Konkretan korak je taj da se ministar gospodarstva, Osječanin Ivan Vrdoljak, o toj temi ovih dana trebao sastati i razgovarati sa svojim kolegom iz Ministarstva financija Slavkom Linićem.

Situacija je prilično jasna, a rješenja nema previše. Ili će država kao vlasnik Gradske banke d.d. u stečaju taj dug prebaciti na Grad Osijek koji je već većinski vlasnik kluba i tako poništiti dugovanje ili će dug jednostavno biti otpisan ili će to biti odbijeno, a to znači kraj za NK Osijek. Treba biti posve jasno da se kroz stečajni postupak neće nitko naplatiti jer NK Osijek praktično i nema imovinu. Stečaj bi samo značio gašenje kluba, a vjerovnici bi se teško naplatili u njemu. Takav rasplet nikome ne bi smio biti u interesu.

- Valjda je posve jasno kako se taj dug na neki način treba riješiti jer ako se to ne dogodi, mi odmah možemo staviti ključ u bravu, a time nitko neće profitirati - kaže Josić.

Nama se čini kako je gospodin Rački više želio skrenuti pozornost na problem koji još postoji i pokrenuti odgovarajuće strukture u klubu da se o njemu nastavi razgovarati.

Uglavnom, problemima osječkog prvoligaša očito nema kraja i bilo bi doista neophodno da se njima konačno ozbiljnije pozabavi vlasnička struktura kluba.

Izvor: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!