Sport / Nogomet

Novi udar HNS-a na navijače: Na gostovanja samo s voucherom!

Novi udar HNS-a na navijače: Na gostovanja samo s voucherom!

Ovog vikenda uvode se nova pravila na hrvatske nogometne stadione.  Naime, odlukom Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja od 30.09.2013. donesene su dodatne hitne mjere HNS-a za sprječavanje nereda na nogometnim utakmicama.

Zabranjuju se gostujući navijači i tribine za gostujuće navijače na utakmicama MAXtv Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa do kraja natjecateljske godine 2013/2014.

Sukladno zaključcima Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja i preporukama MUP-a RH ova odluka se neće odnositi na one klubove koji će preuzeti potpunu odgovornost za organizaciju dolaska svojih navijača na gostujuću utakmicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To znači da se uvode takozvani "voucheri". Klubovi moraju prikupiti osobne podatke (ime, prezime i broj osobne iskaznice) svih navijača koji će putovati na gostovanje i  dostaviti ih klubu domaćinu 24 sata prije početka utakmice. Klub domaćin prodavati će ulaznice samo navijačima sa voucherima (ili ako se nalaze na popisu dostavljenom od strane gostujućeg kluba).

Također zabranjuje se i distribucija pića sa dopuštenom količinom alkohola na svim utakmicama MAXtv Prve lige, kao i na preostalim utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa godine 2013./2014.

Sistem "vouchera" poznat je već u GNK Dinamo koji ih koristi već nekoliko godina za svoje europske utakmice i to im je način za borbu protiv vlastitih navijača koji se protive klupskoj politici. Klub može odbiti izdati voucher i bez legitimnog razloga, barem ja takav slučaj u Dinamo dosad bio.

Hrvatska liga je jedna od najlošijih u Europi i sigurno među najslabije posjećenijim. Ovo je još jedna odluka kojom se ide na štetu navijača, posebno onih najvjernijih koji prate svoj klub i na gostovanjima.

Sve pod izlikom "sigurnosti na stadionima", ali činjenica je da su pripadnici navijačkih grupa najglasniji u protivljenju politici HNS-a i svih mutnih poslova u hrvatskom nogometu. Želi li se ih ovako utišati?

624399f4dd5c17466b6ee7b28a9aa32e.jpg

Vidjet ćemo kako će navijačke grupe na ovo reagirati. Zasad su se jedino Bad Blue Boysi se oglasili s priopćenjem u kojem najavljuju kako neće prihvatiti ovaj sistem. "Ne želimo biti kontrolirani od sistema koji protiv nas vodi svoj privatni rat pod krinkom borbe protiv huliganizma, ne želimo biti dio sustava koji ograničava osnovne građanske slobode navijačima samo zato što se bore protiv uhljeba i kriminalaca u svojim klubovima i samo zato jer političarima treba tema koja će zabavljat glupe mase." stoji u priopćenju BBB-a.

Osječka Kohorta najavila je masovan odlazak u Koprivnicu na gostovanje kod Slaven Belupa. Kako će ova najnovija odluka utjecati na njihovu brojnost i kako će se ona još točno provoditi vidjet ćemo u nedjelju.  

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!