Sport / Nogomet

Prvi Hypo-Limač u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

Prvi Hypo-Limač u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

Klub nogometne škole Hypo-Limač, a uz Nogometnu akademiju Krpan&Babić, s ponosom ističe kako je prvi član pozvan nastupiti za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, U-15, reprezentaciju u selektivnom procesu. Pozivom starijem pioniru i zadnjem veznom igraču Ediju Vinogradcu, KNŠ Hypo-Limač iz Osijeka je postao članom velike reprezentativne hrvatske nogometne obitelji.



I prije su članovi Hypo-Limača, od osnivanja 2010. godine na ovamo, bili pozivani u selektivne procese u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, no Edi Vinogradac je postao prvi službeni član jedne nacionalne vrste u selektivnom procesu. Pod nacionalnim stijegom za prvi nastup će imati priliku na anualnom turniru u Italiji i Austriji, “Trofeo Delle Nazioni”, 11. izdanju međunarodnog natjecanja U-16 selekcija svijeta, a gdje se Hrvatska (U-15), od tri skupine, nalazi u grupi C s Japanom, Čileom i Azerbajdžanom, i gdje je prošle godine osvojila 2. mjesto, izgubivši od Japana u finalnoj utakmici rezultatom 0-2.

Mlada hrvatska nogometna selekcija U-15, kao i Edi Vinogradac s njima, okuplja se u Zagrebu 22. travnja. Dva dana kasnije kreće na put u Italiju, a na turniru će se natjecati 25., 26. i 27. travnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

press.vinogradac.akademija 2 of 5

Na održanoj konferenciji za novinstvo u prostorijama Akademije Krpan&Babić, medijima su se obratili Edi Vinogradac i njegovi treneri, Marko Babić kao osnivač Akademije i trener u KNŠ Hypo-Limač i Dragan Meić, trener U-15 reprezentacije Hrvatske. Vinogardac i Babić su dijelili izniman ponos, Meić naglasio talent mladog igrača Hypo-Limača i Hrvatske.

- Otac je bio iznimno ponosan (Saša Vinogradac nap.a.), pun savjeta, a majka, kao majka se samo brine da se ne ozlijedim. Na meni je sada pokazati se u još boljem izdanju i izboriti svoje mjesto u momčadi. Silno se veselim okupljanju reprezentacije - rekao je Edi Vinogradac, a koji je za poziv saznao prije tek dva dana.

- Veliko je ovo priznanje Akademiji i ljudima koji ovdje rade, svim trenerima. Nakon svega 4 godine dobili smo prvog reprezentativca, a usljed čega silno ponosni. Tko je mogao pomisliti da će poslije 4 godine rada Akademija imati igrača u selekciji uz vršnjake Dinama, Hajduka ... - nastavio je Marko Babić.

- Znam za njegov talent i koliko je vrijedan, marljiv igrač, ali me vrlo ugodno iznenadio kada se pokraj brojnih drugih igrača nametnuo izborniku Mladenu Ivančiću. Pred njim su rad i treninzi ..., a bude li im predan kao i do sada, nema dvojbe kako je pred njim nogometni uspjeh. Vjerujem u njega - zaključio je Dragan Meić, veliki hrvatski stručnjak u razvojnom segmentu mladih nogometaša.

Uz Meića, veliki doprinos razvoju karijere mladog Edija, do sada su na Akademiji dali treneri Karapandža, Đuričić, Jakšetić, Alempić, Samardžić, Dubravčić, N. i M. Babić, Damjanović, Runtić, Pavličić i dr. Perković.

Edi Vinogradac prvi je reprezentativac iz redova Hypo-Limača, ali ne i posljednji, uvjereni su na Akademiji Krpan&Babić.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!