Sport / Nogomet

Osijek potopio Rijeku u Gradskom vrtu

Osijek potopio Rijeku u Gradskom vrtu

Osijek i Rijeka odigrali su večeras svoju posljednju ovosezonsku utakmicu. I dok se Osijek bori za goli prvoligaški život, nogometaši Rijeke mirno plove prema drugom mjestu na kraju sezone.  

OSIJEK 2:0 RIJEKA

No, večeras se teško moglo razlučiti tko je davljenik, a tko ekipa koja je ove sezone vrlo dobro odigrala sva domaća i međunarodna natjecanja u kojima se nalazila. Osijek je odigrao sjajnu utakmicu i to prvenstveno na obrambeno taktičnom planu pa Rijeka gotovo da nije imala pravih prigoda dok je Osijek iz dva prekida došao i do dva pogotka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rukavininoj momčadi očito znatno bolje leže utakmice u kojima ne mora napadati, a protivnik nije toliko agresivan kada nema posjed lopte. Nije to bila utakmica nakon koje će publika moći biti zadovoljna viđenim u napadačkom smislu, ali će navijači domaćih imati zadovoljstvo u rezultatskom smislu.

Osijek je do vodstva stigao u 29. minuti kada oporavljeni Mišić izvodi korner, a na prvoj vratnici loptu zahvaća Barišić i zabija peti gol ove sezone. Iz prvog dijela još treba istaknuti pokušaj Ugarkovića koji lijepo puca, ali je Vargić bio siguran.

Drugi dio obilježila je jaka kiša, a bolje se ponovo snašao Osijek koji nakon jedne kontre ponovo dolazi do kornera. Ovoga puta izvođač je Glavaš, a egzekutor Jonjić koji je nakon greške u Koprivnici danas odigrao utakmicu bez i jedne pogreške i jedan je od najzaslužnijih što je Mikulić bio gotovo besposlen.

Tako je Osijek došao do četvrte pobjede u eri Tome Rukavine, a za ostanak biti će potrebna barem još jedna pobjeda. Ovom pobjedom privremeno su ostavili najbližu pratnju na tri odnosno pet bodova, ali će Slaven Belupo i Dragovoljac svoje utakmice tek odigrati.

Tekst i foto: T.M./SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!