Sport / Nogomet

Dvije bronce Hypo-Limača u Berlinu

Dvije bronce Hypo-Limača u Berlinu

Hypo-Limači se iz Berlina vraćaju s dva 3. mjesta. Članovi Akademije Krpan&Babić, selekcije Hypo-Limača U-13 i U-11 osvojile su, tijekom nekoliko dana turnira, u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji Festivala nogometa mladih ALLtogether ‘14. dvije bronce! Turnir je okupio više od 50 momčadi iz 34 zemlje Europe, a osječki dečki ostaju zapamćeni kao jedni od članova najkompletnijeg kluba, s dvije medalje.

Od 8. do 11. srpnja, nedaleko Olimpijskog stadiona u Berlinu, u organizaciji Komm Mit-a, upriličen je veliki europski nogometni turnir za mlade igrače, kakvi se održavaju u suradnji sa domicilnim nogometnim saveziva i na drugim europskim odredištima, a kamo je Akademija vodila početnike i pionire, selekcije U-11 i U-13. Poslije 4 dana natjecanja obje momčadi Hypo-Limača kući nose sjajne rezultate i dvije bronce.

Momčad U-13 u posljednjoj je utakmici (11-erci) rezultatom 4-3, u susretu za 3. mjesto svladala hrvatski Uljanik, a grabeći prethodno preko skupine i ‘knock-out’ faze sve do polufinala. U grupi C suvereno su osvojili 1. mjesto i plasman u 1/8 završnice, a pošto su kroz 4 utakmice ostvarili 3 pobjede i 1 poraz, s 9 bodova i gol razlikom 12-3 (Gibraltar FA 2-0, njemački VfB Marburg 1-2, FC Saburtalo 3-1 i talijanski ASD LP Monteurpinu 6-0). U 1/8 završnice bili su Hypo-Limači bolji od latvijske momčadi FS Daugava Riva sa 6-0, potom u 1/4 završnici slavili protiv grčke EPS Makedonije s 2-1, da bi ih u 1/2 završnici zaustavila ljubljanska NK Olimpija s 2-0. Naposljetku, u susretu 11-ercima za broncu, dobili su naš NK Uljanik sa 4-3.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hypo-Limači U-11 još su većom suverenošću prošli kroz skupinu B, ostvarivši sve pobjede, 9 bodova i gol-razliku 15-2. Za sobom su ostavili njemačke Bosussiju Pankow (7-1), TuS Winterscheid (5-0) i rusku Olimpiju Gvardejsk (3-1). U 1/2 završnici naši su se dečki odvagali s hrvatskim NK Uljanikom i izgubili s 0-1, ali u susretu 11-ercima za 3. mjesto se vratili i slavili protiv njemačke momčadi, prethodnog znanca iz skupine, Borussije Pankow, s 2-3.

- Velike, velike čestitke djeci na sjajnom rezultatu ostvarenom u Berlinu. Svaka im čast. Čestitam i trenerima koji su ih vodili do uspjeha, svim trenerima na Akademiji. Rezultat pokazuje da se dobro radi s ‘klincima’, da će rezultati biti još i bolji - kazao je trener na Akademiji Krpan&Babić Marko Babić, a sa čime su se složila i dvojica trenera ‘na prvoj liniji’, u Berlinu, Damjanović i Runtić.


Izdvojeno

Reci što misliš!