Sport / Nogomet

Težak poraz na startu sezone za Osijek

Težak poraz na startu sezone za Osijek

Svaka godina, nova nadanja kad su u pitanju bijelo-plavi. Ove godine prvo kolo u Gradski vrt dovelo je Lokomotivu koja je pomela Osijek s terena.

Lokomotiva je u susret ušla furiozno i već u 4. minuti došla u vodstvo. Po desnoj strani gdje je zaigrao bivši igrač Dragovoljca, Davor Špehar, probili su Lokosi, a gol je prizemnim udarcem s desetak metara zabio Pavičić. Brzo vodstvo značilo je i signal s klupe momčadi iz Zagreba pa su se oni do kraja poluvremena orijentirali na brze kontra napade dok je Osijek stihijski pokušavao napadati.

Vrijedi istaknuti tek pokušaje iz daljine Škorića i Mišića, ali je Zelenika bio na lopti. Lokomotiva je pak u završnici i povećala vodstvo. Ponovo je na desnoj strani ispao Špehar, a gol je zabio Pajač. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugi dio življe je ušao Osijek i to im se isplatilo. Baraban koji je ušao početkom nastavka odlično je nabacio na glavu prošlosezonskog heroja Josipa Barišića koji lijepo skače i zabija za smanjenje vodstva.

Nažalost, već par minuta nakon toga novi šok. Lokomotiva po treći put prolazi po svojoj lijevoj, a Osijekovoj desnoj strani i lijepim golom Budimira smiruje oko 3000 navijača na otvorenju sezone.

osijek lokomotivs

Do kraja Osijek je pokušavao, ali danas jednostavno nije išlo. Izveli su i velik broj udaraca iz kuta koji bi sudeći prema pripremnom razdoblju trebao biti njihov forte, ali nije bilo opasnijih pokušaja po gol protivnika.

U 82. minuti domaći su ostali i s igračem manje kada je Bralić zbog drugog žutog kartona morao van iz igre. Lokosi su to kaznili i zabili još jedan gol i to ponovo preko Budimira.

U idućem kolu Osijek putuje u Zadar, a žele li izbjeći situaciju od prošle godine brzo će morati početi osvajati bodove. Prvenstveno se to odnosi na domaće susrete. 

Ono što svakako vrijedi istaknuti je igra Josipa Mišića koji izrasta u klasnog igrača. Nekoliko njegovih lukavih pokušaja i lakoća igre su nešto što Osijek mora iskoristit u skoroj budućnosti. Nadajmo se kako će mu se priključiti ubrzo i ostali igrači, a među njima i "novi Džeko: Mešanović.

Tekst: SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!