Sport / Nogomet

Mešanović ima pravo nastupa protiv Splita, ali kreće s klupe

Mešanović ima pravo nastupa protiv Splita, ali kreće s klupe

Jamin Mešanović, mladi reprezentativac BiH, stigao je u Osijek kao pojačanje u napadu, međutim zbog papirologije nije imo pravo nastupa u prve dvije utakmice. Papiri su riješeni i Mešanović će se naći u krugu kandidata za momčad protiv Splita, međutim to ne znači i da će zaigrati od prve minute.

- To je svakako dobar vijest, jer će on pojačati i zaoštriti konkuranciju u napadu. Hoće li krenuti od prve minute? Ne vjerujem. Josip Barišić je u prva dva susreta bio vrlo dobar i nemam ga razloga dirati. Jedino ako ne bude spreman, jer žalio se na bolove u koljenu. Mešanović, doduše, može igrati i na krilnim pozicijama, ali smo ga doveli kao centralnog napadača i na toj ga poziciji planiram koristiti, ali ako bude zdrav, Barišić ima moje puno povjerenje - kaže za Glas Slavonije Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

“Bijelo-plavi” igraju sa samo jednim izrazitim napadačem, zato će sad nastati gužva oko te pozicije. Josip Barišić je postigao oba pogotka za Osijek u prva dva nastupa i samim tim ispunio svoju zadaću te čvrsto drži poziciju tog jednog napadača. No, s druge strane, Mešanović nije doveden da bi sjedio na klupi. Ugovor je na samo godinu dana i Osijek će ga željeti što prije i što bolje iskoristiti pa će pritisak na Barišića biti konstantan. Ako želi sačuvati svoje mjesto, morat će zabijati stalno, a to bi moglo nagnati Rukavinu i na promjenu sustava igre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!