Sport / Nogomet

3. HNL Istok 2013/2014 – čeka nas prošireno i uzbudljivije natjecanje

3. HNL Istok 2013/2014 – čeka nas prošireno i uzbudljivije natjecanje

Nakon uzbudljive završnice trećeligaške nogometne sezone u Slavoniji, od ove jeseni gledat ćemo novu ujedinjenu treću ligu „istok“.

Kao što smo već u par navrata istaknuli, umjesto dosadašnjih pet trećih liga, igrati će se tri treće lige. Novu treću ligu „istok“ sa Slavoncima će oformiti ekipe bivše 3. HNL-sjever, odnosno klubovi s područja Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

Slavonske županije u novu su ligu dali devet predstavnika, a to su: BSK (Bijelo Brdo), Slavonija (Požega), Slavija (Pleternica), Đakovo Croatia, Oriolik (Oriovac), Višnjevac, Vukovar 1991 i Belišće i Mladost Antin. Njima će, sa sada već bivšeg, “sjevera” društvo praviti: Međimurje (Čakovec), Varaždin, Podravina (Ludbreg), Koprivnica, Mladost (Ždralovi), Bjelovar i Virovitica.

Prvoligaški klubovi iz navedenih županija, Osijek, Cibalia i Slaven Belupo imali su mogućnost da za natjecanje prijave svoje mlade ekipe koje bi sudjelovali van konkurencije. Slaven Belupo odbacio je tu opciju jer svoje mlade igrače na „kaljenje“ šalje u NK Koprivnicu, dok su Osijek i Cibalia odustali zbog financijskih uvjeta te su svoje „juniorce“ proslijedili u susjedne klubove.

Plenum novooformljenog natjecanja održao se u Petrijevcima, a za predsjednika je izabran Dr. Dinko Burić, predstavnik Belišća.  Povjerenik natjecanja bit će Željko Bel (Osijek), povjerenik suđenja Nikola Marinčić (Bjelovar), discipilinski sudac Darko Jambrović (Čakovec), tehnički tajnik Željko Bel i povjerenik za sigurnost Ivan Ereš (Ivankovo). Sjedište lige bit će u Osijeku. Zatim je dogovoren kalendar natjecanja koji početak prvenstva predviđa 23., odnosno 24. kolovoza, a jesenski završetak 23. studenoga, s tim da će se 4. kolo igrati tijekom tjedna, u srijedu, 10. rujna.

Usvojene su propozicije natjecanja koje, između ostaloga, određuju hijerarhijski napredak jednog od tri prvoplasirana kluba koji zadovoljava kriterije licenciranja za drugoligaški državni razred. Istodobno će ispasti jedan ili dva zadnjeplasirana ovisno o (ne)uspjehu vinkovačke Cibalije koja je jedini drugoligaš s područja koje obuhvaća ova novoustrojena liga.

Na kraju su izvučeni natjecateljski brojevi klubova koji su odredili sljedeće parove 1. kola: Vukovar 1991 - Mladost (Antin), Slavonija (Požega) - Belišće, Podravina (Ludbreg) - Višnjevac, Bjelovar - Međimurje (Čakovec), Virovitica - Mladost (Ždralovi), BSK (Bijelo Brdo) - Varaždin, Koprivnica - Slavija (Pleternica) i Oriolik (Oriovac) - Đakovo Croatia. Termin domaćih utakmica za 13 klubova bit će subotnji poslijepodnevni, a BSK, antinska Mladost i Višnjevac svoje će protivnike dočekivati nedjeljom poslijepodne.

Tekst: Jurica Cvenić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!