Sport / Nogomet

Dva gola Jonjića za prvu pobjedu Osijeka

Dva gola Jonjića za prvu pobjedu Osijeka

Nogometaši Osijeka gostovali su večeras u Kranjčevićevoj ulici i zabilježili prvu pobjedu u novoj sezoni. Najzalužniji za to je svakako dvostruki strijelac Matej Jonjić.

Tijek utakmice:

Zagreb - Osijek 1:2 (1:1)

90'+3 Napokon! Osijek je osvojio sva tri boda i mora se reći - zasluženo! Najzaslužniji je svakako dvostruki strijelac Matej Jonjić, a čestitke, dakako, i svim ostalim igračima našeg prvoligaša jer led je konačno probijen...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

90'+2 Bijelo-plavi su nadomak prvoj pobjedi u ovoj sezoni...

90' igrat će se tri minute u sudačkoj nadoknadi vremena.

87' Još jedan pogodak Jonjića u samom finišu susreta! No, sve je prethodno napravio Škorić koji je prošao Jurendića po lijevoj strani i onda ubacio idelanu loptu u sredinu gdje je stoper Osijeka gotovo iz peterca loptu neobranjivo smjestio u mrežu i prometnuo se u pravog junaka utakmice!

87' 1:2 - JONJIĆ

86' prvi ozbiljniji pokušaj Bobana večeras, Mikulić je neutralizirao njegov udarac.

83' završnica utakmice i još jedan žuti karton, ovaj puta za Škorića.

79' stisnuli su gosti, sada je Škorić tražio Barišića, ali nismo dočekali završni udarac.

77' ipak su Osječani nedorečeni, posebno jer Zagreb također nije pokazao puno toga...

76' žuti karton za Vitaića.

73' posljednji puta mijenja Rukavina: igru napušta Pavić, a ulazi Vitaić.

71' Glavaš je izbjegao zaleđe, prevario Kolingera i pucao u bliži, lijevi kuta, a istaknuo se domaći čuvar mreže Livaković.

69' nadamo se da bi Osijek mogao ubaciti u veću brzinu jer je sada nekako u "leru" što teško može donijeti bodove u Kranjčevićevoj...

66' razdoblje u kojem nema većih uzbuđenja...

62' druga izmjena kod bijelo-plavih: nezapaženi Mešanović prepušta svoje mjesto Glavašu.

59' puca je Mišić, lopta opet završava u gustom bloku Zagrebaša.

58' Musa je dobio žuti karton zbog hrvačkog starta nad Mišićem.

57' prva izmjena u osječkim redovima: umjesto Barabana ulazi Ugarković.

56' opet je Barišić pokušao učiniti nešto konkretnije, ali je njegov udarac ipak blokiran.

54' Barišić nije uspio pobjeći zadnjoj liniji "pjesnika" u jednoj obećavajućoj kontri...

52' druga izmjena kod Zagreba: Matić umjesto Ljubičića.

48' volej Škorića sa 17 metara završio je daleko od vratiju Livakovića.

47' Boban se pokušao izboriti za udarac, prave opasnosti ipak nije bilo.

46' izmjena u momčadi Zagreba, u svlačionici je ostao Novak, a ušao je Konopek.

45' igrači odlaze na odmor, zasad je neriješeno, ali ne dvojimo da će uzbuđenja biti i u nastavku susreta.

45' sjajna prigoda za domaćina u posljednjim sekundama prvog poluvremenu. Ljubičić je dugom loptom pronašao Štigleca koji se našao sam ispred Mikulića, međutim, njegov je lob iz blizine završio zamalo iznad vratiju.

43' Štiglec je ubacio s lijeve strane, Boban uspio skrenuti lotpu prema golu, ali ne i prevariti dobro postavljenog Mikulića.

42' prva javna opomena i to za mladog reprezentativca Josipa Mišića.

41' ulazimo u završnicu prvog dijela u kojem gledamo prilično izjednačeno nadmetanje Zagreba i Osijeka, ne baš u nekom posebnom ritmu.

37' sigurno će se već u poluvremenu komentirati dvije vrlo sporne odluke varaždinskog suca. I s klupe Osijeka stiglo je dosta prosvjeda u tim situacijama.

34' sada su Osječani tražili jedanaesterac nakon što je Jonjić, opet nakon kornera, krenuo na loptu i došao u kontakt s Livakovićem, ali Zebec ovaj puta nije smatrao da je riječ o prekršaju.

29' siguran realizator najstrože kazne bio je Jurendić koji je točno naciljao desni kut u koji je krenuo i Mikulić, ali je bio prekratak - 1:1. Ostaje dojam da je prekršaj Jonjića bio izvan šesnaesterca...

29' 1:1 - JURENDIĆ (11m)

28' Jonjić je startao na Krovinovića, činilo nam se da je to izvan kaznenog prostora, ali je Zebec pokazao na bijelu točku.

3a259e634f78befce21d1a7d4e653f1f.jpg

28 jedanaesterac za Zagreb!

25' dobar udarac Jurendića iz daljine, iskazao se Mikulić finom paradom.

24' nije prošao ni opasan protunapad Barabana, opet su Osječani olako propustili lijepu situaciju da opasnije zaprijete Livakoviću...

23' Škorić je krenuo u polukontru, ali je previše vukao loptu, umjesto da uposli Barabana na lijevom krilu. Na kraju je Škorićev udarac bio izrazito neprecizan.

22' Gosti imaju potpunu navijačku nadmoć jer šestorica "Bijelih anđela" teško može parirati Kohorti na suprotnoj tribini. Na terenu je prilično izjednačeno što se tiče odnosa snaga, ali gosti imaju vodstvo, što je svakako najvažnije.

18' Osječani su iskoristili jedno od svojih najjačih oružja i zabili iz prekida. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije u nastavku utakmice...

16' Mišić je odlično ubacio iz desnog kuta, a Jonjić nadskočio obranu Zagrebaša i sa šest metara poslao loptu iza leđa nemoćnog vratara Livakovića.

16' 0:1 - JONJIĆ

16' na drugoj strani pogriješio je Ljubičić, pucao je Baraban, ali je Musa uspio blokirati njegov udarac i izbaciti loptu iz korner. Iz kojeg su gosti - poveli...

13' evo i prvog udarca prema vratima Osijeka. Stepčić je dobro "potegnuo" s više od 20 metara, a lopta završila malo iznad grede.

10' nismo još zabilježili niti jedan ozbiljniji pokušaj, uglavnom je to ispitivanje snaga, bez konkretnijih prijetnji.

7' stigli su i osječki navijači s pokojom minutom zakašnjenja, dakako, uz policijsku pratnju. Iz Osijeka je doputovalo 50-ak "kohortaša". Inače je na tribinama oko 700 gledatelja.

4' miran početak susreta u kojem i Zagreb i Osijek žele sva tri boda.

1' utakmica je počela, glavni sudac je Zebec (Varaždin), a pomažu mu B. Križarić (Čakovec) i Loparac  (Sladojevci).

Početna jedanaestorica Zagreba: Livaković, Jurendić, Kolinger, Musa, Štiglec, Ljubičić, Dučkić, Novak, Stepčić, Krovinović, Boban.

Bijelo-plavi igraju u sastavu: Mikulić, Matas, Jonjić, Novaković, Pavić, Kurtović, Mišić, Baraban, Mešanović, Škorić, J. Barišić.

U momčadi Osijeka nema ozlijeđenih Šorše i B. Barišića, a nakon dužeg vremena u početnoj jedanaestorici zaigrat će Pavić na lijevom boku. Što se obrane tiče, Rukavina je ovaj puta prednost na stoperskoj poziciji dao Novakoviću dok je Bralić na klupi.

Pozdrav svim SiB-ovcima iz Kranjčevićeve ulice! Za tri minute lopta će krenuti s centra u prvenstvenom susretu Zagreba i Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!