Sport / Nogomet

Osijek traži bodove protiv Hajduka uz pomoć tribina

Osijek traži bodove protiv Hajduka uz pomoć tribina

Nogometaši Osijeka u sklopu 6. kola Prve HNL u nedjelju u Gradskom vrtu dočekuju Hajduk. Svi iz kluba upućuju poseban poziv građanima Osijeka i svim navijačima da u što većem broju posjete stadion i pruže podršku igračima, jer Splićani će imati velik broj svojih pripadnika na tribinama. S druge strane, igrači im obećavaju veliku borbu i dobar rezultat.

Osječani dočekuju Hajduk u sličnoj situaciji kao i kada su nedavno gostovali Split te Dinamo, što se protivnika tiče, jer Splićani dolaze nakon nastupa u Ukrajini tjekom tjedna. Trener Rukavina ističe kako će oni sigurno biti malo umorni, ali i koncentrirani na uzvratni susret u Splitu protiv Dnjipra, i kako momčad Osijeka to treba iskoristiti. Pobjeda protiv Zagreba unijela je dodatno samopouzdanje igračima koji očekuju nastavak niza i novi trijumf nad Hajdukom.

"Vidjelo se da nam svaka pobjeda puno znači, kako smo srcem slavili u Zagrebu i želimo tako nastaviti. Boriti se za svaku loptu, svaki bod. Vjerujem da Hajduk nema puno izgleda u Osijeku. Obrana djeluje čvrsto i uigrano, neće nam stvoriti puno šansi i vjerujem u tri nova boda", optimističan je vratar NK Osijek Zvonimir Mikulić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Imamo mi dobru momčad koja može iskoristiti eventualni umor Hajduka ili loš dan, i ne bojim se toga. Možemo do pobjede, samo se bojim suđenja i nadam se da ćemo ovoga puta imati pošteno suđenje", kaže trener Tomislav Rukavina.

Posebno iz kluba ističu suđenje, jer u dosadašnjih 5 kola suci su imali 5 drastičnih grešaka na štetu NK Osijeka, i da njih nije bilo sigurno bi plasman na ljestvici bio puno bolji. Stoga u Gradskom vrtu u nedjelju očekuju pošteno suđenje Marija Strahonje iz Zagreba i njegovih 5 pomoćnika.

Što se sastava tiče konačno nema ozlijeđenih, pa će nedostajati tek Mile Škorić zbog tri žuta kartona, a umjesto njega od prve minute najvjerojatnije će nastupiti Ugarković, iako su i Glavaš i Vitaić blizu. Skrenuli su pozornost na sebe utakmicom u Zagrebu, a i Šorša se oporavio od ozljede, pa će ući u drugom poluvremenu.

Tradicionalno druženje igrača s navijačima bit će u nedjelju u 12 sati na trgu na Jugu 2.

Poseban poziv upućen je navijačima, ali i ostalim Osječanima da podrškom na tribinama u nedjelju pokažu kako ljudi i dalje stoje iza ovog kluba, i kako Osijek ima navijače koje Splićani neće nadglasati.

Susret Osijek - Hajduk igra se u nedjelju od 19 sati.

Tekst: STV

    

 


Izdvojeno

Reci što misliš!