Sport / Nogomet

Osijek rutinski do pobjede protiv mušterija iz Splita

Osijek rutinski do pobjede protiv mušterija iz Splita

Osijek je došao do svoje druge uzastopne pobjede u Prvoj HNL. Stradala je stara mušterija Gradskog vrta, splitski Hajduk.

 OSIJEK 2:0 HAJDUK

Pet godina Splićani nisu osjetili slast pobjede u Osijeku, a to im nije pošlo za nogom ni danas. Hajduk je u Osijek došao u euforiji nakon dobrog rezultata u Europi, ali ipak s rezervnim sastavom i bilo bi pravo čudo da je danas uspio izvući nešto više od poraza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od samog početka se vidjelo kako ta momčad nije uigrana, dok je s druge strane Osijek u susret ušao tek s jednom izmjenom. Ispao je zbog žutih kartona Škorić, a na njegom mjestu zaigrao je Ugarković.

Prvu prigodu s nekih šest metara imao je Mešanović, ali njegov udarac nije ugrozio Kalinića. U 26. minuti Mešanović šalje sjajnu loptu u prostor za Barabana koji vara golmana Hajduka i šalje loptu u mrežeu za kaos na istočnoj tribini stadiona.

Dvoboj je počeo prilično mirno i trebalo je proći punih 20 minuta da bismo vidjeli prvu priliku na utakmici. Tada je Mešanović nakon prekida dobio loptu na nekih šest metara, ali njegov udarac iz okreta nije bio dovoljno snažan da ugrozi Kalinića.

ealPZ1O.jpg

Imao je Baraban još jednu šansu, ali sjajnu loptu Mišića ne uspjeva ukrotiti za ozbiljniji pokušaj udarca.

U drugom dijelu Hajduk je odigrao nešto izraženije prema vratima Mikulića, a Osijek se orijentirao na kontra napade. Jedan takav je nakon još jedne lopte Mišića, koji se probio po lijevoj gol liniji, sa samo dva metra uspio zapucati Mešanović.

Netom poslije toga Mešanovića je zamijenio Glavaš koji u 73. minuti ubacivanje Matasa iskorištava za konačnih 2:0. Osim strijelaca svakako treba istaknuti Mateja Jonjića koji je odigrao odličnu utakmicu u obrani i on je svakako jedan od zaslužnijih što Hajduk zapravo nije stvorio niti jednu izraženu prigodu. Bilježimo tek jednu obranu Mikulića pred kraj susreta.

Osijek sada ima sedam bodova i vedrije gleda u nastavak prvenstva.

 

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: D.Matovac i D.Jerković/SiB.hr

    


Izdvojeno

Reci što misliš!