Sport / Nogomet

Startala nova 3.HNL-Istok, kolo obilježili gosti

Startala nova 3.HNL-Istok, kolo obilježili gosti

Proteklog vikenda odigrano je 1. kolo novooformljene 3. HNL-Istok, koja se sastoji od osam ekipa iz bivše „istočne“ lige i sedam ekipa sa“ bivšeg sjevera“. Već je prvo kolo novoga prvenstva pokazalo kako će ovo bit vrlo neizvjesno i uzbudljivo natjecanje, budući da je čak pet ekipa slavilo na gostovanjima.


Prošlogodišnji „hit proljeća“ na istoku, ekipa Vukovara dočekala je susjede, ekipu Mladosti iz Antina. Antinčani su zbog svojih uvjeta jedva izborili licencu za nastup u ovoj ligi, ali to ih nije omelo da već u prvome kolu dokažu da tu i pripadaju. Mladost je slavila u Vukovaru 3:1 i tako „pokazala zube“ već na startu prvenstva.

Odličan ulazak u sezonu ostvarili su i nogometaši Belišća koji su s 2:1 slavili na teškom gostovanju u Požegi, kod prošlogodišnjeg doprvaka Slavonije.

Minimalno slavlje na gostovanju ostvarili su i Đakovčani koji su s 1:0 svladali Oriolik u Oriovcu. Na gostovanju je slavila i Slavija, koja je u Koprivnici svladala istoimenog domaćina 2:0.

Koliko će teško bit u gostima na „bivšem“ sjeveru pokazali su nogometaši Višnjevca, odnosno nogometaši domaće Podravine iz Ludbrega koja je „torpedirala“ Višnjevčane s čak 4:0.

Prošlogodišnji prvak 3.HNL-Istok, BSK iz Bijelog Brda na svom je terenu dočekao renomiranu ekipu Varaždina, koja je pokazala da je renome koji o samo dio povijesti. Nekad slavni prvoligaš koji do prije par godina igrao u Europa ligi, došao je na gostovanje u Slavoniju sa samo 13 igrača u zapisniku. Konačan rezultat bio je 3:1 u korist Bijelobrđana.

Aktualni prvak sa sjevera nije bio uspješan kao pandan mu iz Slavonije. Međimurje iz Čakovca gostovalo je kod prošlogodišnjeg doprvaka sjevera, Bjelovara te na kraju izgubilo s minimalnih 2:1. Kao i Bjelovar, uspješni su bili i njihovi susjedi, nogometaši Mladosti iz Ždralova koji su s 2:0 u gostima svladali Viroviticu.

Tekst: Jurica Cvenić

Rezultati 1.kola 3.HNL-Istok:

Vukovar - Mladost Antin 1-3 (Stojak 25' /// Tadić 23' Prkić 54' Božić 62')
Slavonija - Belišće 1-2 (Golik 45' /// Ratković 4' Pongračić 66')
Bjelovar - Međimurje 2-1 (Bošnjak 44' 62' /// Rebrenik 65')
Virovitica - Mladost Ždralovi 0-2 (Sabljić 26' Kuprešak 86')
Podravina - Višnjevac 4-0 (Pomper 17' Valjak 59' 64' Žmuk 83' - Kaniški CK 39' /// Vlašić CK 39')
Koprivnica - Slavija 1-3 (Brzoja 10' Brzoja CK 13' /// Jakovljević 29' Valentić 68' Žuljević 72')
Oriolik - Croatia Đakovo 0-1 (Ivić 28')
BSK Bijelo Brdo - Varaždin 3-1 (Dorić 6' Tomas 8' Lončar 41' /// Roginić 63')

   


Izdvojeno

Reci što misliš!