Sport / Nogomet

Čavarova tri gola nedovoljna za prvu pobjedu Osijek Kelmea

Čavarova tri gola nedovoljna za prvu pobjedu Osijek Kelmea

Momčad Osijek Kelmea ispustila je pobjedu u posljednjoj minuti vrlo zanimljive utakmice koju su obilježile bunt gostujuće momčadi i čudne odluke sudaca.



Nešto više od 300 gledatelja došlo je u petak navečer u Zrinjevac vidjeti sraz Osijek Kelmea i Murter Royala. Iako su gosti na početku utakmice imali veći posjed lopte, Osijek Kelme je u petoj minuti, golom Dražena Čavara, poveo 1:0. Nedugo nakon gola, osječka momčad je mogla i povećati svoje vodstvo nakon dobre kombinacije Pandurevića i Duvančića, no gostujući vratar Stojkić je to izvrsnom obranom spriječio. U devetoj minuti dosuđen je kazneni udarac za Osijek Kelme kojega je Dražen Čavar pretvorio u vodstvo od 2:0. To je izazvalo oduševljenje na tribinama, ali i veliki bijes na klupi gostiju. Strateg Murter Royala je nakon Čavarovog gola uveo ''letećeg vratara'' te zabranio svojim igračima da krenu prema vratima Ivana Mladine. Gosti su se potom počeli ležerno dodavati se na sredini terena, što je izazvalo ljutnju tribina Zrinjevca. Njihova ''privatna predstava'' trajala je oko pet minuta. Nakon njenog završetka gosti su opasno zaprijetili preko Fantova, a Osijek Kelme je potom uzvratio istom mjerom preko Dakića. U posljednjoj minuti poluvremena, Murterini su zabilježili čak tri dobre prilike za gol, no rezultat je ostao nepromjenjen.

Odmah na početku drugog poluvremena dobru je priliku imao Duvančić, ali vratar Stojkić je ponovno izvrsno reagirao. U 23. minuti utakmice gosti su smanjili vodstvo golom Stipana Vedrića. Minutu nakon gola uslijedio je još jedan šok za Osijek Kelme - suđen je kazneni udarac za gostujuću momčad. Mladen Bajamić realizirao je udarac za izjednačenje 2:2. Nakon izjednačenja igralo se većinom na sredini terena, uz puno nervoze i negodovanja na odluke sudaca. U 33. minuti Osijek Kelme je ponovno poveo novim golom Dražena Čavara.

Utakmica se nastavila u ''revijalnom tonu'', a rezultat je mirovao sve do 39. minute kada je nakon šestog prekršaja Osijek Kelmea dosuđen deseterac za gostujuću momčad. Mladen Bajamić je realizirao deseterac i doveo Murter Royal do novog izjednačenje, a potom zbog skidanja dresa dobio drugi žuti karton. Iako je Osijek Kelme do kraja utakmice imao igrača više, rezultat se nije mijenjao te je utakmica završila rezultatom 3:3.

Unatoč tome što je i bod osvojen protiv čvrste momčadi kao što je Murter Royal dobro ostvarenje, pomalo rastužuje podatak da je ovo već drugi put ove sezone da se bez pobjede ostaje u posljednjoj minuti susreta. Veliku pohvalu je opet zaslužila osječka publika koja je unatoč lošem vremenu došla podržati svoju momčad u velikom broju.

Novu priliku za pobjedu Osijek Kelme će imati za tjedan dana u Solinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!