Sport / Nogomet

Završena predstečajna nagodba NK Osijeka!

Završena predstečajna nagodba NK Osijeka!

Nogometni klub Osijek uspješno je završio proces predstečajne nagodbe pokrenut u ožujku. Na jučer održanom ročištu 83% vjerovnika prihvatilo je plan i program kojeg je predstavila predstečajna upraviteljica Snježana Sudarević te Uprava kluba.

Tako je Osijek nakon više od 20 godina blokade i tereta na leđima, teškog 80-ak milijuna kuna, uspio svoja dugovanja svesti na 23 milijuna kuna. Prvotno utvrđena dugovanja bila su oko 65 milijuna kuna, ali je taj iznos narastao nakon što su svoja potraživanja prijavili i ostali vjerovnici. Dio tog iznosa, točnije 4,5 milijuna, klub je dužan isplatiti do kraja godine i to sadašnjim i bivšim igračima te radnoj zajednici.

Preostali dio iznosa, od 23 milijuna kuna, na naplatu će početi dolaziti tek 30. lipnja 2017. godine, a nakon toga će se u ratama otplačivati na rok od 4, odnosno čak 10 godina, ovisno o dogovoru s pojedinim vjerovnicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bitno je naglasiti i kako će se znatno promijeniti i vlasnička struktura pa će se dio duga prema vjerovnicima pretvoriti u temeljni kapital kluba. Sukladno tome, uskoro se očekuje i sazivanje skupštine kluba koja bi trebala potvrditi novu vlasničku strukturu. Više o tome tko će i kojem postotku biti su/vlasnik kluba biti će poznatno nakon što FINA objavi konačni dokument vezan uz predstečajnu nagodbu te prođe žalbeni rok u kojem se ne očekuju značajnije promjene.

Velik je ovo trenutak za NK Osijek koji bi nakon ovoga trebao krenuti u proces traženja strateškog partnera i svjetliju budućnost.

SiB.hr   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!