Sport / Nogomet

Uprava NK Osijek: ''Tko nije spreman natopiti dres znojem svaku utakmicu, neće biti dio našeg kolektiva!''

Uprava NK Osijek: ''Tko nije spreman natopiti dres znojem svaku utakmicu, neće biti dio našeg kolektiva!''

Uprava NK Osijek, na čelu s predsjednikom Slobodanom Toljem, održala je sinoć sastanak s igračima na kojem im je izravno i odlučno ukazano da je njihov odnos prema Klubu ispod svake razine i da se takav pristup hitno mora mijenjati.

Zaključke prenosimo u službenom klupskom priopćenju:

[blockquote]Nedopustiv je način na koji momčad pristupa svojim obvezama i posljedično gubi utakmice bez uloženog truda i zalaganja na terenu. Ne možemo i nećemo tolerirati da nam se igrači ne bore za boje kluba čiji dres nose i da im je važnije sve drugo osim onoga što im je osnovna zadaća kada istrče na travnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sramotno je, primjerice, da u drugom poluvremenu susreta s Dinamom (a događalo se i u prethodnim dvobojima) nonšalantno i bez žara dopuštaju protivniku da im puni mrežu, a da pritom ne naprave gotovo nijedan prekršaj dok, s druge strane, jedan Soudani uklizava i na aut-liniji!?

Utakmica se, dakako, može izgubiti, ali je neprihvatljiv pristup da je nekome svejedno kakav će na kraju biti rezultat kao i razmišljanje da su pojedinačni interesi iznad klupskih. Tako dalje neće ići, bez obzira o komu je riječ. Ukoliko bude potrebno, polovici sadašnjeg igračkog kadra pokazat ćemo već na zimu izlazna vrata, ako ne iskažu želju i htijenje da pošteno i odgovorno nastupaju za NK Osijek, braneći boje i našeg grada.

Nepojmljiva nam je ta anemičnost i nedostatak žara da u svakom susretu ostave srce na terenu i svoj posao odrade kao istinski profesionalci kojima je to i obveza. Navijači i svi ostali klupski simpatizeri zasigurno nisu zaslužili da na terenu gledaju bezvoljne i nezainteresirane statiste, stoga će Uprava poduzeti sve da se takva „krvna slika“ u najskorije vrijeme promijeni. Odstupanja neće biti i svi oni koji ne žele izgarati za Osijek – neće im biti mjesta u Gradskom vrtu.

Ne možemo se složiti niti s procjenama stručnog stožera da nam je „kvaliteta takva kakva je...“ jer smo uvjerenja da se možemo u najmanju ruku ravnopravno nositi s većinom suparnika u HNL-u. No, iz nekih razloga, momčad to ne pokazuje ili to čini suviše rijetko. Ne znamo je li to nekakva opstrukcija prema bilo kome, ali sigurno nećemo dopustiti takav odnos.

Podsjećamo da je Klub prije godinu dana bio u kaotičnoj situaciji kada su plaće kasnile i po sedam mjeseci, upitno je tada bilo i daljnje funkcioniranje, a nakon što smo stanje uspjeli stabilizirati i omogućiti normalne uvjete rada – zatečeni smo tako neodgovornim pristupom.

Neka se naši igrači, barem ponekad, malo osvrnu oko sebe, pogledaju u kojim uvjetima žive i rade naši sugrađani, među njima i njihovi navijači, pa će im valjda neke stvari biti jasnije... Klub se mora poštovati, a dres natopiti znojem baš na svakoj utakmici. Tko to nije spreman, neće više biti dio našeg kolektiva![/blockquote]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!