Sport / Nogomet

Novi poraz Osijeka za ispadanje iz kupa

Novi poraz Osijeka za ispadanje iz kupa

pozdrav iz Splita, a bijelo-plavima ostaju brige i problemi kako se što prije trgnuti i prekinuti negativnu rezultatsku seriju. Prilika će biti predstojećeg vikenda u dvoboju protiv Zagreba.

90' + 3 u nastavku ipak nismo vidjeli opgodak - ostalo je 2:0 iz prvih 45 minuta. Kraj susreta i zaslužen plasman "crvenih" u četvrtfinale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

90' očekujemo posljednji sučev zvižduk u Parku mladeži...

86' Osječani ostaju samo na jednom kolosijeku u nastavku sezone s glavnim i jedinim ciljem - sačuvati prvoligaški status.

83' ušao je Belle umjesto Glavine.

82' kartonijadu je nastavio Vidović.

81' utakmica se polako bliži kraju, čini se sasvim izvjesnim kako će Splićani izboriti plasman među osam najboljih.

78' Perošević je pucao glavom nakon ubačaja Glavaša, a lopta je otišla pokraj desne vratnice.

77' žuti karton dobio je Škorić.

75' mijenja i Matić - ulazi Vidović, a u svlačionicu odlazi mladi Rog.

74' javna opomena za Špehara.

72' posljednja izmjena u osječkim redovima: Ugarković umjesto Jamaka.

71' sada je J. Barišić bio u dobroj šansi, snažno je pucao sa 14-15 metara, a Zagorac se iskazao dobrom intervencijom. Lopta se potom još jednom odbila do Barišića koji je tražio jedanaesterac nakon kontakta s Vrgočem, a zaradio je samo - žuti karton.

67' Splićani su se zadovoljili sigurnim vodstvom i više ne iskazuju neku posebnu ambiciju da postignu još poneki pogodak...

63' ovo je bila situacija koja je nešto više obećavala - Škorić se izborio za udarac iz dobre pozicije, međutim, njegov je pokušaj Zagorac bez većih problema neutralizirao.

62' gosti nešto pokušavaju, ali nema tu pravih prigoda iz kojih bi mogli barem smanjiti rezultat.

58' druga izmjena kod Osijeka: Šorša odlazi na klupu, a ušao je Glavaš.

57' napokon bilježimo i pokušaj Osječana. Udarac Šorše glavom završio je iznad grede.

56' "požutio" je i Ibriks.

54' žutim kartonom kažnjen je Matas.

51' prva prigoda u nastavku: Bagarić je s lijeve strane izbio pred Mikulića koji je uspio obraniti njegov udarac.

49' nismo do sada spomenuli broj gledatelja, a njih na tribinama nema više od 400.

46' po jedna izmjena na svakoj strani: Pranjić umjesto Bralića u sastavu Osijeka, dok je Bagarić kod Splita zamijenio Rocea.

45' kraj prvog dijela utakmice u kojem je splitska momčad bila uvjerljivija i dominantnija i zasluženo vodi.

44' Dujmović je pucao iz daljine, Mikulić je sigurno prihvatio loptu.

43' ostaje činjenica da je splitski čuvar mreže Zagorac praktički besposlen...

40' završnica je prvog poluvremena u kojem je domaćin uspio steći sigurnu rezultatsku prednost, baš kao i u nedavnom prvenstvenom ogledu istih protivnika.

37' teško je zaključiti bilo što drugo na osnovu viđenog nego da je Split, jednostavno, bolja i kvalitetnija momčad u odnosu na Osijek.

32' albanski reprezentativac odlično je primio jednu dugu loptu, krenuo s njom prema golu i onda s nekih 12 metara vrlo jakim i preciznim udarcem smjestio loptu pod gredu za 2:0.

32' 2:0 - CIKALLESHI

30' opet je Cikalleshi dobro asistirao, a Kvesić se izborio samo za korner.

28' sada je u gostujućem šesnaestercu na travi završio Glavina kojega je petom odlično proigrao Cikalleshi. Zebec ni ovaj puta nije pokazao na bijelu točku.

24' Jamak je pao u kaznenom prostoru Splićana, sudac Zebec nije smatrao da je Vrgoč pritom napravio prekršaj.

21' Split ima laganu nadmoć, a Osijek još nije došao u situaciju da opasnije zaprijeti.

17' sreća je spasila goste jer je Cikalleshi dobro gađao iz slobodnog udarca, lopta je okrznula nekoga u "živom zidu" i pogodila desnu vratnicu...

12' javna opomena za Peroševića.

9' Kvesić je dobro centrirao, a Glavina je u gužvi loptu zahvatio glavom koju je Roce potom skrenuo u mrežu brzo natjeravši Osječane na centar.

9' 1:0 - ROCE

7' Dujmović je pucao iz blizine, ali je pogodio Matasa.

5' prvi žuti karton i to za osječkog stopera Bralića koji je prekršajem zaustavio Rocea na 19 metara od gostujućih vratiju.

2' prvi pokušajj domaćih i to preko bivšeg Osječanina Ibriksa koji je pucao s desne strane u bliži kut, a Mikulić izbacio loptu u korner.

1' utakmica je upravo započela.

U Split je doputovalo i desetak najupornijih "kohortaša", nadamo se da će se na kraju zadovoljni vraćati kućama, baš kao i nogometaši Osijeka...

Glavni sudac je Zebec (Varaždin) koji je Osječanima sudio i u nedjelju u Maksimiru, a pomoćnici su mu Premužaj (Varaždin) i Stolnik.

Za RNK Split danas će igrati: Zagorac, Ibriks, Vrgoč, Galović, Rugašević, Dujmović, Kvesić, Rog, Glavina, Roce i Cikalleshi.

Trener Rukavina odlučio se za sljedeći sastav: Mikulić, Matas, Jonjić, Bralić, Špehar, Kurtović, Šorša, Jamak, Škorić, Perošević i J. Barišić. Na klupi su: Lončarić, Pranjić, Mešanović, Dugandžić, Ugarković, Glavaš i Mioč. Nema nedovoljno spremnih B. Barišića i Mišića te Barabana, Novakovića i Vitaića koji su ostali izvan konkurencije.

Osijek će u ovom susretu tražiti ne samo popravak lošeg dojma iz prethodnih prvenstvenih susreta nego prije svega tražiti prigodu za plasman u četvrtfinale Kupa.

Srdačan pozdrav iz splitskog Parka mladeži!

 

 
 

Izdvojeno

Reci što misliš!