Sport / Nogomet

NK Osijek protiv Istre i loše tradicije

NK Osijek protiv Istre i loše tradicije

16. kolo Prve hrvatske nogometne lige u Gradskom vrtu danas u 18 sati otvaraju NK Osijek i Istra 1961. Prije utakmice igrači će minutom šutnje odati počast žrtvama u Vukovaru.

Pred nogometašima Osijeka utakmica je koja će im definitivno odrediti sudbinu u preostalom dijelu sezone. Susret protiv Istre 1961 prilika je da se bijelo-plavi napokon odmaknu od opasne zone. Istodobno, Osječani se spremaju prekinuti lošu tradiciju kada je riječ o pulskoj momčadi u Gradskom vrtu – Istra 1961 četiri godine nije izgubila u Osijeku, čak je u posljednja tri susreta slavila na osječkom terenu.

Osječani, kako je najavio trener Tomislav Rukavina na teren izlaze u okrnjenom sastavu, no igrači idu na pobjedu. Tri igrača neće igrati zbog crvenih kartona, a zbog zdravstvenih razloga upitan je Borna Barišić. "Josip Mišić je bio s reprezentacijom, bio je jedan od boljih igrača i od njega u ovoj utakmici očekujem jako puno", istaknuo je Rukavina.

"Prva moja utakmica na mjestu trenera NK Osijeka bila je upravo protiv Istre i nije dobro završila, izgubili smo 1:0, iako smo, koliko se sjećam, imali priličan broj šansi koje nismo iskoristili. Istra je momčad koja u gostima pogotovo ostvaruje jako dobre rezultate, imaju prepoznatljivu igru, vrlo su ubojiti iz kontri", svjestan je Rukavina. "Mi, naravno, imamo respekt prema Istri, ali mi odlično treniramo i ja se nadam da će sva tri boda ostati u Osijeku", kaže veznjak bijelo-plavih Marin Glavaš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zvonimir Mikulić, Nikola Matas, Borna Barišić, Matej Jonjić, Jurica Pranjić, Davor Špehar, Nermin Jamak, Josip Mišić, Tomislav Šorša, Jasmin Mešanović, Marin Glavaš – sastav je NK Osijeka koji će u 18 sati izaći na teren.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!