Sport / Nogomet

Osijeku i Istri po bod u Gradskom vrtu

Osijeku i Istri po bod u Gradskom vrtu

Osijek i Istra odigrali su prvu utakmicu u sklopu ovog kola HNL-a i podijelili bodove u Gradskom vrtu.

OSIJEK 1:1 ISTRA

Počelo je sve minutom šutnje za žrtve Vukovara, a igrači obje momčadi na dresovima i opremi nosili su bedževe s znakom vukovarskog vodotornja. Inicijativa je to mladog osječkog poduzetnika Marijana Palića i njegove tvrtke Overtime po uzoru na neke znatno sređenije lige u Europi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na terenu nije bilo tako miroljubio pa je sudac do kraja utakmice podijelio brojne žute kartone na obje strane. Kad je u pitanju sama igra, nekoliko poluprilika na obje strane. Za Osijek, onu najbolju nije iskoristio Mešanović koji je već svladao golmana gostiju, ali s gol crte čisti Heister.

Nastavak donosi znatno žustriju igru, a Osijek je u njega ušao s dva napadača. Mešanoviću se pridružio Josip Barišić pa bilježimo i nekoliko prigoda pred golom Istre. Pokušali su Jamak i Šorša, ali njihove lopte nisu bile dovoljno precizne. No, kako to već biva nakon što momčad ne iskoristi svoje prilike, Radonjić zabija za 1:0 gostiju. Mišić je izgubio loptu, Mataš ju prosljeđuje Radonjiću, a ovaj lobom matira Mikulića.

Srećom po Osijek, samo nekoliko minuta nakon toga nebeski Jonjić još jednom spašava Osijek i postavlja konačnih 1:1. Mogao je Osijek i do pobjede, ali odlična lopta Šorše za Barišića ostala je neiskorištena jer popularni Đozla promašuje loptu.

Ostalo je tako skromnih 1:1, a osim same utakmice treba istaknuti i navijače Osijeka i Istre koji su u nekoliko navrata odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

{galerija width=159 height=130}2014/11/osijek_istra{/galerija}

Tekst i foto: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!