Sport / Nogomet

TK Osijek na Vukovar Openu

TK Osijek na Vukovar Openu

Dana 22.11.2014. u Vukovaru je održan 3. Vukovar open, a od ove godine pokrovitelj ovog turnira je veleposlanik republike Koreje njegova ekselencija Suh Hyung-Won i Veleposlanstvo Republike Koreje, pa je dobio dodatak u nazivu 1.Korea ambasador kup. Natjecanje je bilo u taekwondou za sve uzrasne kategorije i natjecanje u KICKU. Na natjecanju je bilo prisutno 265 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.



Na natjecanju je bio prisutan i taekwondo klub „Osijek“ sa svojim natjecateljima i to u kategoriji kick (udaranje u vreću sa elektronskim štitom što više udaraca u vremenskom periodu od 20 sekundi) za najmlađe natjecatelje: Robin Lujić kategorija dječaka M1 – 2005. godište, Petar Jukić kategorija dječaka M2 – 2006. godište, Borna Jerković kategorija dječaka M3 – 2007. godište, Martina Ursa kategorija djevojčica Ž2 – 2006. godište, Petar Šalić, Jan Rogina i Luka Stivi sva trojica kategorija dječaka M4 – 2008. godište. Zlatnu medalju je osvojio je Borna Jerković, a srebrnu Luka Stivi, brončane medalje osvojili su Petar Šalić i Jan Rogina, dok su ostali natjecatelji ispali u borbama za medalju te su dobili utješne medalje za nastupe. Naši najmlađi natjecatelji svojim nastupom su osigurali četvrto mjesto u ukupnom plasmanu natjecatelja u kicku.

Mlađe kadetkinje i mlađi kadeti koji su nastupili na turniru su: Ena jelošek (-36kg), Tara Šalić
(+51kg), Filip Zahirović (-30kg) i Dino Bakunić (-36kg). Zlatnu medalju odličnim nastupima osigurala je Tara Šalić, srebrnu medalju Ena Jelošek, a brončanu medalju Filip Zahirović, dok je Dino Bakunić izgubio u borbi za medalju.

Kadetkinje i kadeti koji su nastupili na natjecanju su: Hana Marković (-47kg), Lucija Bede i Mateja Šuvak (obje -51kg), Rea Bede i Mirna Pejić (obje -55kg), Petra Štrbik (+59kg), Franko Pollak (-41kg), Denis Bakunić (-45kg) i Matej Volarević (-61kg). Nakon uzbudljivih i kvalitetnih borbi zlatne medalje osigurali su si Hana Marković, Mateja Šuvak i Rea Bede koja je ujedno proglašena i za najbolju kadetkinju turnira. Srebrne medalje osvajaju Lucija Bede, Petra Štrbik, Franko Pollak, Denis Bakunić i Matej Volarević, a na korak do medalje ostaje Mirna Pejić. Kadeti i kadetkinje ovim odličnim nastupom osvojili su ekipno drugo mjesto.

Juniorka Laura Zahirović (-55kg) osvaja zlatnu medalju, dok junior Hrvoje Balaž (-63kg) osvaja srebrnu medalju.
Senior Toni Grcić (+87kg) na kraju turnira se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Svi ovi odlični rezultati osigurali su ekipi taekwondo kluba „Osijek“ u ukupnom plasmanu treće mjesto iza zagrebačkog Aktiva koji je skupio85 bodova i vinkovačkog Sajnamija s kojim je taekwondo klub Osijek imao isti broj bodova 81, isti broj zlatnih medalja 5 i isti broj srebrnih medalja 7, a prevagu je donio veći broj osvojenih brončanih medalja vinkovačkog kluba 8:1.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!